Creatine en de voordelen voor krachtsporters

Bijgewerkt op:

voordelen creatine

Als sporter heb je de keuze uit allerlei supplementen. Een daarvan is creatine. Maar wat doet dit stofje precies? En wat zijn de voordelen van creatine? Lees verder en ontdek of een supplement met creatine wat voor jou is.

Hoe kun je profiteren van de voordelen van creatine?

Creatine is een stof die van nature in je lichaam voorkomt. Creatine wordt door je lever en alvleesklier uit aminozuren aangemaakt. Ook kun je creatine uit je voeding halen. Het zit voornamelijk in vlees of vis. Om te profiteren van de voordelen van creatine, moet je wel zorgen dat je deze voedingsmiddelen regelmatig eet. Je lichaam maakt namelijk maar de helft van je creatinebehoefte aan. Het overige deel moet je via je maaltijden binnenkrijgen of via een supplement.  

Nu grote korting bij Body&Fit

De rol van creatine en de voordelen voor je spieren

Creatine is de energieleverancier van je spieren. Het stofje zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt, waardoor je langer kunt doorgaan met je training. Ook maken de creatinevoordelen het je makkelijker om meer herhalingen te doen. Bovendien helpt het stofje je om met zwaardere gewichten te trainen. Creatine is dus ideaal voor het uitoefenen van je krachttrainingen en helpt je als je meer spiermassa wilt opbouwen. Daarbij zijn er nog meer voordelen van creatine. De stof zorgt ervoor dat je tijdens je oefeningen minder spierschade oploopt. Hierdoor herstel je sneller na een training en kun je eerder aan de volgende training beginnen.

Ontdek de voordelen van creatine als supplement 

Als fanatieke sporter heb je waarschijnlijk meer creatine nodig dan je uit je dagelijkse voeding kunt halen. Het is namelijk het beste om een buffer op te bouwen, zodat je tijdens je training geen tekorten krijgt. Daarvoor moet je erg veel vlees of vis eten, wat je misschien niet wilt vanwege je gezondheid. Met een supplement kun je je gewoon aan je gezonde lifestyle houden en toch genoeg creatine binnen te krijgen. Het beste kun je hierbij kiezen voor creatine monohydraat. Dit is de beste creatine die het meest zuiver is.

Zorg voor een goede opbouw van creatine

Om optimaal te profiteren van de voordelen van creatine is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid voor de juiste periode slikt. Volg daarom de adviezen van de bijsluiter op zodat je het beste uit je supplement haalt!

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.