Sporten in de winter: zo blijf je ook in het koudste seizoen trainen

Bijgewerkt op:

sporten in de winter

Regen, sneeuw en ijzel: in de winter lijken zonnige stranden en zonovergoten zwembaden ver weg. Maar de tijd voor een zomerbody komt toch echt weer op je pad. Dus zorg daarom dat je ook in de winter blijft bewegen. Nu is dit niet het fijnste seizoen om te gaan trainen. Maar met deze tips kom je toch fit de winter door. Zodra het mooie weer is aangebroken, ben jij direct klaar om naar het strand te gaan. Blijven sporten in de winter is dus zeker een aanrader!

Waarom sporten in de winter essentieel is

Motivatie is de basis van succesvol sporten in de winter. In shape zijn voor je eerste strand- of zwembadbezoek is natuurlijk al een goede reden. Maar in de winter lijkt dit moment nog ver weg, waardoor je misschien denkt ‘ach dat komt nog wel’. Een andere reden die wel direct belangrijk is, is het versterken van je weerstand. Want deze heb je juist in de koude wintermaanden zo hard nodig. Dus wil je fit de winter door? Dan is naast gezond eten en goed slapen, regelmatig sporten onmisbaar.

Nu grote korting bij Body&Fit

Maak het makkelijker om te sporten in de winter

Nu je weet waarom trainen in de winter zo belangrijk is, wordt het vast eenvoudiger om in beweging te komen. Heb je er toch nog moeite mee? Probeer dan eens wat anders dan de sport die je in de zomer beoefent. Misschien loop je dan vaak hard of pak je regelmatig de racefiets. Heb je in de winter niet zo’n zin in de koude buitenlucht? Stap dan een sportschool binnen en doe krachttraining. Is het trainen met gewichten al je favoriete sport? Dan kun je spinning of zwemmen toevoegen als je ook nog graag een duursport doet.

Begin direct of train comfortabel thuis

Als je door de kou in het donker thuiskomt van je werk of studie, dan is het moeilijk om je spullen te pakken en weer te vertrekken naar de sportschool. Dus zorg dat je gesport hebt voordat je lekker onderuit zakt in je warme huiskamer. Misschien kun je onderweg naar huis eerst naar je krachttraining. Of maak een home gym in je schuur, op zolder of in je slaapkamer en doe krachttraining thuis. Zo kun je lekker trainen in de winter zonder dat je deur uit hoeft.

Fit de winter door: doe het!

Ondanks de kou en het slechte weer kun je toch je conditie op peil houden. Ga dus vooral sporten in de winter, want voordat je het weet wordt het weer strandweer. En dan ben jij er klaar voor!

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.