Vegan eiwitshake: maak kennis met de voordelen

beste vegan eiwitshakes

Vegan producten kom je in veel verschillende soorten voedselcategorieën tegen. Maar hoe zit het met vegan eiwitshakes? Kunnen deze je net als de dierlijke varianten, zoals whey eiwitshakes, ook goed helpen met je spierherstel en de opbouw van je spiermassa? Wanneer je interesse hebt in plantaardige eiwitshakes lees dan vooral verder en ontdek de beste vegan eiwitshake mogelijkheden. 

Plantaardige eiwitshakes en vegan eiwitten

Veel proteïneshakes met dierlijke eiwitten zijn gemaakt van koemelk. Maar wat zijn de eiwitbronnen van vegan eiwitshakes? Die zijn eigenlijk best uitgebreid. Een plantaardige eiwitshake kan bijvoorbeeld bestaan uit proteïnes van hennep, erwten, rijst of haver. Meestal vind je een mix van verschillende plantaardige proteïnes. In dat geval zijn alle belangrijke aminozuren vertegenwoordigd en heb je een vegan eiwitshake met een compleet aminozuurprofiel. 

Vegan eiwitshakes voor je gezondheid: van lactose tot verzadigde vetzuren

Er zijn verschillende redenen om proteïneshakes op plantaardige basis te drinken. Het kan bijvoorbeeld om een medische aandoening gaan. Ben je bijvoorbeeld overgevoelig voor lactose? Dan kun je een proteïneshake gemaakt van koemelk niet zo goed verdragen en darmklachten krijgen. Een andere reden om over te stappen op de beste vegan eiwitshakes is dat je een gezonder eetpatroon wilt met minder verzadigde vetzuren en meer vezels. In dat geval zijn plantaardige eiwitshakes een betere keuze dan de dierlijke proteïneshakes. 

Een vegan eiwitshake voor een betere wereld

Behalve vanwege de gezondheid zijn er sporters die uit principe kiezen voor een vegan eiwitshake. Zo zijn deze shakes duurzamer dan de dierlijke varianten, omdat de carbon footprint van veganistische eiwitten kleiner is. Ook het dierenwelzijn speelt een rol. Als je zeker wilt weten dat er geen dierenleed aan je proteïneshake te pas is gekomen, dan zijn plantaardige eiwitshakes de beste optie voor jou.

Wil je dus uit principe en/of voor je gezondheid geen dierlijke eiwitten eten of drinken? Dan zijn er allerlei vegan eiwitshakes waaruit je kunt kiezen. We helpen je op weg door de beste vegan eiwitshakes op een rij te zetten. Dus werk aan je spiermassa zoals jij dat wilt en kies voor een plantaardige eiwitshake!

Foto van auteur

Daan

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.