Beste fatburner 2024 | Top 3 best getest

Bijgewerkt op:

beste fatburner

Zodra de buitentemperaturen weer beginnen op te lopen is het tijd om je optimaal klaar te stomen voor de zomer. Dat betekent dat we af moeten van de overtollige kilo’s en vetmassa. Naast het verminderen van je dagelijkse calorie inname, kan een goede fatburner bijdragen aan het kweken van de ultieme beachbody. We zetten de beste fatburners van 2024 op een rij.

Top 3 beste fatburners:

1

24hr Fatburn

Body&Fit

2

Ripped!

Body&Fit

3

Fatburner

Matchusports

Wat is een fatburner?

Een fatburner is een voedingssupplement dat je helpt om sneller vetmassa te verliezen op verschillende manieren. Doorgaans gaat het om een capsule of poeder, dat bepaalde ingrediënten bevat die je metabolisme stimuleren.

Een fatburner is een handig hulpmiddel voor zij die graag gewicht verliezen, maar jammer genoeg bestaat er nogal wat onduidelijkheid over dit supplement. Het gaat immers wel degelijk om een efficiënt supplement dat je, naast gezonde voeding en beweging, kan helpen om sneller in vorm te geraken.

De voordelen van een fatburner supplement

Wat de belangrijkste voordelen van een goede fatburner zijn, lees je hier:

1. Je metabolisme boosten

Zoals vermeld helpt een fatburner je om je metabolisme te boosten, maar wat betekent dat nu precies? Het metabolisme is een mechanisme van het lichaam om energie te verbranden en energie uit voeding te halen. Hoe sneller je metabolisme en hoe beter dit proces werkt, hoe efficiënter je calorieën verbrandt. Waardoor je dus ook sneller vet verliest!

In de beste fatburners zitten verschillende ingrediënten die een versterkend effect hebben op je metabolisme. Denk maar aan cafeïne, een stof die ook in koffie en thee zit en je hartslag doet versnellen. Hierdoor verbrand je zelfs in rust meer energie, waardoor je gemakkelijker vet verliest!

2. Gemakkelijk te gebruiken

Daarbij zijn de meeste professionele, betrouwbare fatburners uiterst gemakkelijk om te gebruiken. Dit komt niet enkel door de verschillende vormen waarin je deze supplementen kunt krijgen, maar ook door het feit dat ze erg compact zijn. Kies je voor capsules of tabletten, dan is het heel eenvoudig om je fatburner mee te nemen naar de sportschool of het werk.

Ook poeders zijn relatief gemakkelijk te gebruiken, maar toch beter voor gebruik thuis of in de sportschool. Nog een voordeel van fatburners? Je krijgt ze in verschillende verpakkingen en formaten, van heel klein en ideaal voor kortstondig gebruik tot groot en dus beter voor langdurig gebruik!

3. Natuurlijke ingrediënten voor een sterker effect

Vervolgens is het ook een goed idee om een fatburner te gebruiken vanwege de vaak natuurlijke ingrediënten die erin zitten. Hoewel traditionele types supplementen doorgaans veel synthetische stoffen bevatten, vind je tegenwoordig steeds gemakkelijker natuurlijke varianten die toch wat gezonder zijn.

Een van deze ingrediënten is bijvoorbeeld theïne, een stof die in thee voorkomt en een gelijkaardige werking heeft als cafeïne. Ook taurine, een substantie die de cellen van energie voorziet en je dus ook de mogelijkheid geeft om intensiever te sporten, hoort op het lijstje. Door de combinatie van dergelijke ingrediënten verkrijg je een fatburner die goed werkt en geen negatieve impact heeft op je lichaam!

4. Minder honger met de beste fatburners

Ten slotte kan een fatburner helpen om je hongergevoel te verminderen, waardoor je natuurlijk minder eet én dus gemakkelijker vet verbrandt. Ook dit is te danken aan bepaalde substanties, zoals cafeïne, die je natuurlijke hongergevoel dempen en het gemakkelijker maken om je aan een bepaald aantal calorieën te houden.

Besef wel dat het nog altijd belangrijk is om voldoende calorieën te eten aangezien deze de belangrijkste bron vormen voor je lichamelijke energie en de opbouw van spiermassa. Een fatburner mag dus geen vervanging zijn voor gezonde voeding of andere supplementen, maar het kan wel helpen!

Waar vind je de beste fatburners?

Een fatburner is duidelijk een goed supplement voor sporters, welk niveau ook. Wil je zeker zijn van de beste kwaliteit, dan loont het de moeite om je supplementen te zoeken bij een gespecialiseerde aanbieder! De supplementen in onderstaande top 3 beste fatburners zijn dan ook zorgvuldig gekozen.

Top 3 beste fatburners 2023

We zetten de beste fatburners van dit moment uiteen. We kijken naar de ingrediënten, ervaringen en de prijs. De bevindingen zijn op basis van score gerangschikt en hier is de volgende top 3 beste fatburners uit voortgekomen:

1 | 24Hr Fatburn – Body&Fit

beste fatburner

Ingrediënten
Ervaringen
Prijs

Beoordeling

De beste fatburner om effectief je vetmassa te verminderen is de 24hr Fatburn van Body&Fit. Met deze 24-uurs formule voor vetverbranding boek je optimaal resultaat.

4.7

2 | Ripped! – Body&Fit

ripped fatburner

Ingrediënten
Ervaringen
Prijs

Beoordeling

De tweede in de lijst is Ripped! van Body&Fit. Deze fatburner bestaat uit capsules waarbij slechts 1 capsule per dag genoeg is om de vetverbranding op gang te krijgen. In combinatie met de voordelige prijs is dit supplement zeker het proberen waard.

4.7

3 | Optimum Nutrition – Whipped Protein Bar

fatburner matchu

Ingrediënten
Ervaringen
Prijs

Beoordeling

Op nummer drie staat de fatburner van Matchusports. Dit vetverbrandings supplement bevat diverse stoffen die het metabolisme verhogen, waardoor je meer calorieën verbrandt en dus meer vet verliest. Door dagelijks een capsule van deze fatburner in te nemen bereik je sneller het gewenste calorie inname tekort.

4.5

Vragen over fatburners

Is fatburner goed voor je?

Een goede fatburner stimuleert je stofwisseling en zorgt ervoor dat je gedurende de dag minder honger hebt. Dat betekent dat een fatburner doorgaans goed voor je is. Het supplement zorgt echter niet voor meer calorieverbranding, wat betekent dat je bij gebruik ook gezond moet eten en bewegen.

Kun je fatburner gebruiken zonder sporten?

Als je een fatburner gebruikt, betekent het niet dat je hierdoor niet meer hoeft te sporten. Een fatburner zorgt voor een verzadigd gevoel en snelle stofwisseling, maar gezond eten en genoeg beweging is nog steeds noodzakelijk om vet te verliezen.

Afvallen maar spiermassa behouden

Als je wil afvallen wil je voorkomen dat je spiermassa verliest. Het is dan ook erg belangrijk dat je dagelijks genoeg eiwitten inneemt. Met behulp van eiwitshakes of eiwitrepen maak je het behalen van de optimale eiwitinname een stuk eenvoudiger. Bekijk de beste eiwitshakes of de beste eiwitrepen om je dagelijkse voeding mee aan te vullen. Ben je al een tijdje aan het “cutten” en heb je het gevoel dat je kracht en/of energie afneemt? Probeer dan een goede creatine te gebruiken.

Devin heeft meer dan 10 jaar ervaring met fitness en hecht veel waarde aan een gezonde levensstijl. Hij verdiept zich al jaren in trainingsroutines, gezonde voeding en sportsupplementen, en is bovendien bezig met het bouwen van een complete home gym. Bij iedere aankoop die hij doet, onderzoekt en vergelijkt hij zoveel mogelijk producten om er zeker van te zijn dat hij de juiste keus maakt en enkel het beste verkrijgbaar in huis haalt. De kennis die hij opdoet schrijft hij uit in krachtige artikels, om ook anderen te helpen naar een gezonde levensstijl.