Beste weight gainer: 2024 best getest!

Bijgewerkt op:

Het gebruikmaken van een weight gainer is een goede optie tijdens je bulkperiode of als je simpelweg moeite hebt met aankomen in spiermassa. Maar wat is een weight gainer precies? En welke weight gainer kun je het beste kopen? Wij deden onderzoek en leggen je het uit!

De uitslag na het vergelijken van 25+ producten:

#1
beste weight gainer

Complex Carb Gainer

Per 100 gram:

386,3 kcal 38,9 gr eiwitten 39,2 gr koolhydraten 1,9 gr suiker 9,2 gr vet 4,8 gr vezels
Bekijk goedkoopste prijs
#2
beste weight gainer

Mammoth Mass

Per 100 gram:

391 kcal 19 gr eiwitten 72 gr koolhydraten 2,8 gr suiker 3,1 gr vet 0,3 gr vezels
Bekijk goedkoopste prijs
#3
beste weightgainer

Mutant Mass

Per 100 gram:

392 kcal 20 gr eiwitten 68,5 gr koolhydraten 6,4 gr suiker 4,3 gr vet 2,1 gr vezels
Bekijk goedkoopste prijs

Wat is een weight gainer?

Een weight gainer is een shake die veel calorieën, koolhydraten en eiwitten bevat en wordt gebruikt om gewichtstoename (met name spiermassa) te stimuleren. Het sportsupplement wordt veelal ingezet tijdens de “bulk fase” en door mensen die moeite hebben met aankomen in spiermassa. Een gemiddelde weight gainer shake bestaat al snel uit 800 tot 1600 calorieën. De eiwitten in de weight gainer helpen bij het opbouwen van spiermassa, de koolhydraten geven energie en de vetten zorgen voor een verzadigd gevoel. Sommige weight gainer supplementen bevatten ook extra ingrediënten zoals creatine, glutamine en BCAA’s om het herstel en groei van de spieren nog meer te bevorderen.

De voordelen van een weight gainer

De beste weight gainers bieden enkele voordelen. Hieronder lichten we ze toe:

Een hoge dosering calorieën in één simpele shake

Het grootste voordeel van een weight gainer, en daarmee ook de voornaamste reden voor gebruik, is dat één enkele shake erg veel calorieën bevat. Weight gainer supplementatie is hierdoor een erg goede optie als je moeite hebt met aankomen in spiermassa of als je het simpelweg lastig vindt om aan je dagelijkse caloriebehoefte te komen. Met deze shake neem je eenvoudig en snel veel eiwitten, koolhydraten en calorieën in. Iets wat met name tijdens het bulken erg waardevol is, aangezien krachtsporters in deze periode al gauw 3000+ calorieën per dag binnen moeten krijgen.

De juiste voedingsstoffen voor meer spiermassa

De beste weight gainers bevatten precies de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor het kweken van meer spiermassa. Zo bestaat een shake uit eiwitten en koolhydraten, maar weinig vetten. De koolhydraten dienen als energiebron voor je lichaam en stimuleren hiermee je herstel. De eiwitten voeden je spieren voor beter herstel en helpen bij de spieropbouw. Kies je voor de beste weight gainer, is de kans bovendien erg groot deze creatine en L-glutamine bevat. Creatine voorziet je spieren van meer energie, waardoor je kracht en uithoudingsvermogen toeneemt en ze minder tijd nodig hebben voor herstel. De L-glutamine zorgt voor minder spiervermoeidheid en spierpijn.

Top 3 beste weight gainers

Niet alle weight gainers zijn een goede keuze voor het aanvullen van je dagelijkse voedingspatroon. Er zijn namelijk veel weight gain supplementen verkrijgbaar die ongezonde stoffen bevatten en van een mindere kwaliteit zijn. We hebben daarom de beste weight gainers voor je opgezocht en deze in de vorm van een top 3 op een rij gezet. Deze vind je bovenaan deze pagina!

Beste weight gainers

*onderstaande voedingswaarden zijn gebaseerd op de smaak vanille

#1
beste weight gainer

Complex Carb Gainer – XXL Nutrition

Per 100 gram:

386,3 kcal 38,9 gr eiwitten 39,2 gr koolhydraten 1,9 gr suiker 9,2 gr vet 4,8 gr vezels
Bekijk goedkoopste prijs

De beste weight gainer voor een toename in spiermassa en gewicht, is de Complex Carb Gainer van XXL Nutrition. Deze weight gainer is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met aankomen en bestaat uit maar liefst 75% hoogwaardige koolhydraten en veel vitamines en mineralen. Bovendien is het vetgehalte laag en bevat elke dosering ook nog eens 15 gram eiwitten.

#2
beste weight gainer

Mammoth 2500 – Interactive Nutrition

Per 100 gram:

391 kcal 19 gr eiwitten 72 gr koolhydraten 2,8 gr suiker 3,1 gr vet 0,3 gr vezels
Bekijk goedkoopste prijs

De weight gainer van Interactive Nutrition, Mammoth 2500 genoemd, werd in Canada al drie keer op rij verkozen tot beste weight gainer. En wij begrijpen waarom. Een shake van dit supplement is namelijk goed voor 1300 kcal, 60 gram eiwitten, 230 gram koolhydraten en een mix van vitaminen en mineralen. Een zeer goede keuze als je snel en eenvoudig een grote hoeveelheid voedingsstoffen wilt binnenkrijgen dus.

#3
beste weightgainer

Mutant Mass – Mutant

Per 100 gram:

392 kcal 20 gr eiwitten 68,5 gr koolhydraten 6,4 gr suiker 4,3 gr vet 2,1 gr vezels
Bekijk goedkoopste prijs

Mutant Mass is een zeer geavenceerde weight gainer van het merk Mutant en bevat maar liefst 1100 kcal per dosering. Verder bevat één shake van deze poeder 56 gram hoogwaardige eiwitten en 192 gram koolhydraten. De eiwitten bestaan uit een mix van whey concentraat, gehydrolyseerde whey, whey isolaat, caseïne-eiwitten en melkeiwitten, en vormt dus een compleet pakket aminozuren voor je lichaam. Perfect voor iemand die wil groeien in spiermassa.

#4
Massive gainer

Massive Gainer – Body&Fit

Per 100 gram:

427 kcal 20 gr eiwitten 58 gr koolhydraten 8,2 gr suiker 13 gr vet 0,6 gr vezels
Bekijk goedkoopste prijs

De “Massive Gainer” van Body & Fit is ook een zeer goede keuze als je wilt aankomen in spiermassa. Iedere shake bevat namelijk meer dan 1000 calorieën, 50 gram proteïne en 150 gram koolhydraten uit haver en rijstmeel. Dankzij extra vitamines en mineralen is deze weight gainer een erg goede aanvulling op je dagelijke voeding tijdens het bulken.

#5
weight gainer best getest

Serious Mass – Optimum Nutrition

Per 100 gram:

380 kcal 15 gr eiwitten 77 gr koolhydraten 7,8 gr suiker 1,4 gr vet 0 gr vezels
Bekijk goedkoopste prijs

De Serious Mass van Optimum Nutrition verdiend ook zeker een plek in de lijst met beste weight gainers. Deze shake bevat maar liefst 1250 kcal, 53 gram eiwit en 250 gram koolhydraten per serving, wat ervoor zorgt dat het een goede keuze is voor mensen die aan willen komen in spiermassa.

Veelgestelde vragen over weight gainer

Is weight gainer gezond?

Weight gainer is gezond, zolang het als aanvulling op een gezond en afwisselend eetpatroon wordt gebruikt en niet als vervanger van een maaltijd.

Wat doet weight gainer met je?

Weight gainer is een supplement dat bestaat uit een combinatie van eiwitten, koolhydraten, vetten en andere voedingsstoffen en is vooral bedoelt om extra spiergroei te stimuleren en op een makkelijke manier je calorie-inname te verhogen. Dit geeft mensen die moeite hebben met aankomen de kans om toch zwaarder te worden. Vooral door spiermassa als je het weet te combineren met de juiste (kracht)training.

Hoe snel kom je aan met weight gainer?

Hoe snel je aankomt met weight gainer is per persoon verschillend en uiteraard hoeveel shakes je per dag inneemt. Uiteindelijk bepaald de hoeveelheid calorieoverschot dat je per dag binnenkrijgt hoe veel en hoe snel je aankomt.

Zo komt de lijst met beste weight gainers tot stand

Om de beste weight gainers op een rij te kunnen zetten, hebben we gekeken naar een aantal onderdelen.

Kwaliteit van de ingrediënten

Logischerwijs is de kwaliteit van de ingrediënten van de weight gainer het allerbelangrijkst. Deze moeten van hoge kwaliteit zijn om de gewenste effecten op te leveren.

Calorieën per dosering

Weight gainers worden veelal ingezet om aan te komen in spiermassa en gewicht. In tegenstelling tot veel andere voeding, is het hier dus juist gewenst om veel calorieën te bevatten.

Koolhydraten per dosering

Koolhydraten zorgen voor energie. En extra energie is precies wat je nodig hebt tijdens het bulken. Alleen met een goede energie kun je namelijk zo zwaar mogelijk tillen.

Vetten per dosering

Over het algemeen is het niet erg als een weight gainer vetten bevat. Sterker nog dit kan zelfs voordelig zijn tijdens de bulkperiode. Zolang de poeder maar wel bestaat uit goede (onverzadigde) vetten.

Eiwitten per dosering

Naar alle waarschijnlijkheid hoeven we je niet meer te vertellen dat eiwitten ontzettend belangrijk zijn voor het opbouwen van spiermassa. De beste weight gainers moeten daarom een goed eiwitgehalte hebben.

Mixbaarheid & smaak

Als je een weight gainer neemt, wil je niet dat deze klonten bevat. De poeder moet daarom goed mixbaar zijn met water en melk om op dit onderdeel goed te scoren.

Prijs per maatschep

Neem je iedere dag een shake? Dan kun je al snel door je weight gainer heen zijn. Het is dan wel fijn voor je portemonnee als het supplement een voordelige prijs heeft.

Beoorderlingen en ervaringen van gebruikers

Naast bovenstaande punten, kijken we bij het testen ook altijd naar de beoordelingen en ervaringen van anderen. Alleen als deze positief zijn, behoort een weight gainer bij de beste als je het ons vraagt.

Beste weight gainer gebruiken

Zoals eigenlijk bij alle sportsupplementen het geval is, dien je weight gainer te gebruiken als aanvulling op een gezond voedingspatroon. Zorg er dan ook voor dat je dagelijks gezond en afwisselend eet en gebruik een weight gaining shake niet als maaltijdvervanger, maar enkel ter aanvulling om je dagelijkse voedingsbehoefte te behalen. We raden aan om weight gainer te gebruiken in de winter, wanneer je aan het bulken bent.

Tijd om te bulken

Zodra de zomer weer voorbij is, en een strandlichaam niet meer het streven hoeft te zijn, wordt het weer tijd om de calorie inname omhoog te gooien en volle bak kracht en spiermassa te bouwen. Voor een succesvolle bulkfase is een goede weight gainer onmisbaar. Heb je het idee dat je te snel aankomt of krijg je al genoeg calorieën binnen uit je normale voeding? Gebruik dan een goede eiwitshake uit onze beste eiwistshake test.

Devin heeft meer dan 10 jaar ervaring met fitness en hecht veel waarde aan een gezonde levensstijl. Hij verdiept zich al jaren in trainingsroutines, gezonde voeding en sportsupplementen, en is bovendien bezig met het bouwen van een complete home gym. Bij iedere aankoop die hij doet, onderzoekt en vergelijkt hij zoveel mogelijk producten om er zeker van te zijn dat hij de juiste keus maakt en enkel het beste verkrijgbaar in huis haalt. De kennis die hij opdoet schrijft hij uit in krachtige artikels, om ook anderen te helpen naar een gezonde levensstijl.