Beste weight gainer 2022: top 3 best getest!

Het gebruikmaken van een weight gainer is een goede optie tijdens je bulkperiode of als je simpelweg moeite hebt met aankomen in spiermassa. Maar wat is een weight gainer precies? En welke weight gainer kun je het beste kopen? Wij deden onderzoek en leggen je het uit!

Beste weight gainers uit de test:

1

Complex Carb Gainer

XXL Nutrition

1

Serious Mass

Optimum Nutrition

2

Mammoth 2500

Interactive Nutrition

3

Mutant Mass

Mutant

Wat is een weight gainer?

Een weight gainer is een shake die veel calorieën, koolhydraten en eiwitten bevat en wordt gebruikt om gewichtstoename (met name spiermassa) te stimuleren. Het sportsupplement wordt veelal ingezet tijdens de “bulk fase” en door mensen die moeite hebben met aankomen in spiermassa. Een gemiddelde weight gainer shake bestaat al snel uit 800 tot 1600 calorieën.

De voordelen van een weight gainer

De beste weight gainers bieden enkele voordelen. Hieronder lichten we ze toe:

Een hoge dosering calorieën in één simpele shake

Het grootste voordeel van een weight gainer, en daarmee ook de voornaamste reden voor gebruik, is dat één enkele shake erg veel calorieën bevat. Weight gainer supplementatie is hierdoor een erg goede optie als je moeite hebt met aankomen in spiermassa of als je het simpelweg lastig vindt om aan je dagelijkse caloriebehoefte te komen. Met deze shake neem je eenvoudig en snel veel eiwitten, koolhydraten en calorieën in. Iets wat met name tijdens het bulken erg waardevol is, aangezien krachtsporters in deze periode al gauw 3000+ calorieën per dag binnen moeten krijgen.

De juiste voedingsstoffen voor meer spiermassa

De beste weight gainers bevatten precies de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor het kweken van meer spiermassa. Zo bestaat een shake uit eiwitten en koolhydraten, maar weinig vetten. De koolhydraten dienen als energiebron voor je lichaam en stimuleren hiermee je herstel. De eiwitten voeden je spieren voor beter herstel en helpen bij de spieropbouw. Kies je voor de beste weight gainer, is de kans bovendien erg groot deze creatine en L-glutamine bevat. Creatine voorziet je spieren van meer energie, waardoor je kracht en uithoudingsvermogen toeneemt en ze minder tijd nodig hebben voor herstel. De L-glutamine zorgt voor minder spiervermoeidheid en spierpijn.

Top 3 beste weight gainers

Niet alle weight gainers zijn een goede keuze voor het aanvullen van je dagelijkse voedingspatroon. Er zijn namelijk veel weight gain supplementen verkrijgbaar die ongezonde stoffen bevatten en van een mindere kwaliteit zijn. We hebben daarom de beste weight gainers voor je opgezocht en deze in de vorm van een top 3 op een rij gezet. Deze vind je bovenaan deze pagina!

Veelgestelde vragen over weight gainer

Is weight gainer gezond?

Weight gainer is gezond, zolang het als aanvulling op een gezond en afwisselend eetpatroon wordt gebruikt en niet als vervanger van een maaltijd.

Hoe snel kom je aan met weight gainer?

Hoe snel je aankomt met weight gainer is per persoon verschillend en uiteraard hoeveel shakes je per dag inneemt. Uiteindelijk bepaald de hoeveelheid calorieoverschot dat je per dag binnenkrijgt hoe veel en hoe snel je aankomt.

Beste weight gainer gebruiken

Zoals eigenlijk bij alle sportsupplementen het geval is, dien je weight gainer te gebruiken als aanvulling op een gezond voedingspatroon. Zorg er dan ook voor dat je dagelijks gezond en afwisselend eet en gebruik een weight gaining shake niet als maaltijdvervanger, maar enkel ter aanvulling om je dagelijkse voedingsbehoefte te behalen. We raden aan om weight gainer te gebruiken in de winter, wanneer je aan het bulken bent.

Zo vonden wij de beste weight gainers

Om de beste weight gainers van dit moment te vinden hebben we ons gefocust op de kwaliteit van het supplement, de prijs per shake en de ervaringen van andere (kracht)sporters. De producten met de beste prijs-kwaliteit verhouding kwamen op deze manier uit de test. Zodra er nieuwe weight gainers op de markt verschijnen, nemen we deze ook onder de loep en wordt de top 3 beste weight gainers opnieuw vormgegeven.

Tijd om te bulken

Zodra de zomer weer voorbij is, en een strandlichaam niet meer het streven hoeft te zijn, wordt het weer tijd om de calorie inname omhoog te gooien en volle bak kracht en spiermassa te bouwen. Voor een succesvolle bulkfase is een goede weight gainer onmisbaar. Heb je het idee dat je te snel aankomt of wil krijg je al genoeg calorieën binnen uit je normale voeding? Gebruik dan gewoon een goede eiwitshake uit onze beste eiwistshake test.

Foto van auteur

Daan

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.