Beste Eiwitshake & Eiwitpoeder: 2023 Best Getest ­čĺ¬

Bijgewerkt op:

Afbeelding beste eiwitshake

Na een goede workout mag een goede proteïne shake niet ontbreken. De beste eiwitshakes dragen namelijk bij aan een goed herstel van de spieren. Niet vreemd dus dat eiwitshakes vandaag de dag zo populair zijn. Echter kan het vinden van de beste proteïne shake behoorlijk lastig zijn, omdat er tegenwoordig enorm veel verschillende aanbieders van diverse soorten eiwitpoeder zijn. Daarom helpen wij je op weg! Wij hebben de beste eiwitshakes van dit moment vergeleken, getest en op een rij gezet. Doe er je voordeel mee en voorzie je lichaam van de beste kwaliteit voedingssupplementen.

De eindresultaten:

1

100% Whey Protein

Gold Standard

2

Whey Perfection

Body&Fit

3

Whey Delicious

XXL Nutrition

4

Whey Perfection Special

Body&Fit

5

Whey eiwitshake

Matchu Sports

Eiwitten uitgelegd

Eiwit (of prote├»ne) is een belangrijke voedingsstof dat calorie├źn en aminozuren levert. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Sommige aminozuren maken je lichaam zelf en sommige aminozuren moet je uit je dagelijkse voeding halen. Deze aminozuren worden essenti├źle aminozuren genoemd. De beste eiwitshakes voorzien je lichaam van deze essenti├źle aminozuren.

Wat zijn eiwitshakes?

Eiwitshakes zijn een combinatie van eiwitpoeder en water (of melk) die je als aanvulling op je dagelijkse voeding kunt drinken. Eiwitten zijn nodig om je lichaam te laten functioneren. Daarnaast zijn eiwitten erg belangrijk voor spierherstel en spieropbouw. Vandaar dat het gebruik van eiwitshakes, ook wel proteïne shakes genoemd, erg populair is onder sporters.

Verschillende soorten eiwitshakes

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soorten eiwitshakes te verkrijgen. Kort lichten we de meest populaire eiwitsoorten toe:

Whey
Whey is de meest bekende en beste eiwitpoeder van alle eiwitshakes. Deze poeder komt voort uit melk en wordt snel in het lichaam opgenomen. Een whey eiwitshake is ideaal om direct na een training of bij het ontbijt te nemen.

Caseïne
Een andere bekende eiwitsoort is caseïne eiwitpoeder. Caseïne eiwit bevat langere aminozuurketens, wat betekent dat het lichaam langer bezig is deze eiwitten op te nemen. Een caseïne eiwitshake wordt daarom vaak voor het slapen ingenomen, zodat je lichaam tijdens het slapen optimaal spieren kan opbouwen.

Plantaardig
Plantaardige eiwitshakes zijn vooral populair bij vegetari├źrs, vegans en mensen met gevoelige darmen of een gevoelige huid. Deze eiwitpoeder komt voort uit planten. Bij de productie komt koemelk dus niet voor. Plantaardige eiwitshakes zijn een goed alternatief voor whey eiwitshakes.

Verschil whey concentraat en whey isolaat eiwitpoeder

Het hoofdbestandsdeel van een eiwitshake is whey (poeder dat ontstaat als je melk door een filter perst en laat opdrogen). Whey bestaat uit proteïne, koolhydraten en vet. Het verschil tussen whey concentraat en whey isolaat is dat bij whey isolaat een extra bewerking plaatsvindt. Als je kijkt naar de gezondheidsvoordelen is whey concentraat de beste keus. Deze eiwitsoort bevat namelijk meer bioactive peptides en is daarom goed voor je spijsvertering, immuunsysteem en zenuwstelsel.

Waarom eiwitshakes goed voor je zijn

Zoals hierboven al beschreven zijn eiwitten erg belangrijk voor het herstellen en opbouwen van spieren. Vooral als sporter dien je voldoende eiwitten binnen te krijgen op een dag. Het is soms lastig dit uit je normale voeding te verkrijgen. Goede eiwitshakes zijn daarom erg handig. Met het drinken van een proteïne shake kun je je lichaam snel en eenvoudig van veel eiwitten voorzien. Ideaal na een zware workout voor maximale spierherstel of als aanvulling op de dagelijkse voeding.

Top 5 beste eiwitshakes en eiwitpoeders

Zoals je inmiddels weet hebben wij de beste eiwitshakes van dit moment voor je opgezocht. Hierbij hebben we gekeken naar de kwaliteit, het eiwitgehalte en de prijs van de shake. Ook hebben we de ervaringen van anderen meegenomen. Vervolgens hebben we de beste proteïne shakes uit deze vergelijking getest en beoordeeld. De volgende top 5 eiwitshakes is tot stand gekomen:

Onderstaande top 5 beste eiwitshakes bevat affiliate-links. Dit houdt in dat we commissie ontvangen als je iets koopt via deze links. Dit kost jou natuurlijk niets extra! In sommige gevallen ben je zelfs iets voordeliger uit. Ondanks de affiliate-links kun je erop rekenen dat deze top 5 objectief is samengesteld. Koop je iets via ├ę├ęn van deze links? Ontzettend bedankt! Hierdoor kunnen wij m├ę├ęr mooie content produceren!

1 | Gold Standard – 100% Whey Protein


Beste koop eiwitshake gold standard whey protein

Prijs per kilo: ÔéČ35,24

Kwaliteit
Eiwitgehalte
Prijs
Recensies

Beoordeling

De beste eiwitshakes op de markt van supplementen zijn de whey protein shakes van Gold Standard. De kwaliteit van Gold Standard is enorm goed. Per maatschep van 29,4 gram krijg je maar liefst 24,2 gram prote├»ne binnen (eiwitgehalte: 82%)! Over de Gold Standard 100% Whey Protein zijn bijna alleen maar positieve recensies te vinden, waarbij het soms zelfs gezien wordt als beste eiwitshake van de wereld. Het minpuntje is dan wel dat je dit terugziet in de prijs. Voor een pot van 2270 gram betaal je namelijk ÔéČ79,99 (ÔéČ35,24 p/kg).

Wij hebben de smaken strawberry en vanilla ice cream geprobeerd en kunnen niet anders zeggen dat ze erg goed smaakten. Deze beste eiwitpoeder mixt goed en je hebt geen last van klonten. De smaak aardbei vonden wij het lekkerst. Deze shake smaakt met melk bijna hetzelfde als een aardbeien milkshake.

De whey eiwitshakes van Gold Standard bestempelen wij als beste koop! Dit product is het goedkoopst te verkrijgen bij Body&Fit.

4.8

2 | Body&Fit – Whey Perfection


Body&Fit whey perfection

Prijs per kilo: ÔéČ28,47

Kwaliteit
Eiwitgehalte
Prijs
Recensies

Beoordeling

Op nummer 2 staat de Body&Fit Whey Perfection. De prijs-kwaliteitverhouding van deze prote├»ne shake is enorm goed. De eiwitshakes van Body&Fit zijn namelijk van bijzonder goede kwaliteit. Combineer dit met de goedkope prijs van deze eiwitpoeder en je snapt waarom de Body&Fit Whey Prote├»n ├ę├ęn van de populairste eiwitpoeders van Nederland is. Voor een pot van 2268 gram betaal je namelijk maar ÔéČ64,34 (ÔéČ28,47 p/kg). Daarnaast is dit product ook nog eens vaak in de aanbieding. Het eiwitgehalte is iets lager dan de Whey Protein van Gold Standard, namelijk 22 gram prote├»ne per maatschep (eiwitgehalte: 78%).

Wij probeerden de verschillende smaken: vanilla milkshake, strawberry milkshake en naturel. Vanille en aardbei waren heerlijk. De smaakloze versie (naturel) raden we niet aan. Al bevat deze smaak wel de minste suiker. Verder mixt deze eiwitpoeder erg goed!

4.8

3 | XXL Nutrition – Whey Delicious
Prijs per kilo: ÔéČ29,95

Kwaliteit
Eiwitgehalte
Prijs
Recensies

Beoordeling

De derde in de lijst van beste eiwitshakes is de Whey Delicious van XXL Nutrition. Deze eiwitpoeder beschikt over hetzelfde eiwitgehalte als de Gold Standard 100% Whey Protein, namelijk 82%. De maatscheppen zijn ongeveer even groot (30 gram) waardoor een shake met ├ę├ęn maatschep bestaat uit 24 gram prote├»ne. De Whey Delicious is de goedkoopste eiwitpoeder in deze top 5. Voor ÔéČ64,95 haal je namelijk al 2,5 kg eiwitpoeder in huis (ÔéČ25,98 p/kg). De ervaringen van anderen zijn erg positief, al doet het wel iets onder aan de recensies over de Gold Standard en Body&Fit whey eiwitpoeder.

De eiwitpoeder die wij hebben geprobeerd is vanilla. De smaak van deze proteïne shake is te vergelijken met de Whey Perfection van Body&Fit. Erg lekker! De poeder mixte zelfs nog iets beter. Als je goed genoeg schut heb je geen last van klonten.

4.6

4 | Body&Fit – Whey Perfection – Special Series


Whey Perfection Special Series eiwitshakes

Prijs per kg: ÔéČ35,08

Kwaliteit
Eiwitgehalte
Prijs
Recensies

Beoordeling

De Whey Perfection Special Series van Body&Fit krijgt van ons de vierde plek in de lijst met beste eiwitpoeders. Deze eiwitpoeder wordt op smaak gebracht met echt vanille, fruit of stukjes chocolade en zijn gezoet met natuurlijke zoetstof. In deze eiwitshake zitten dus geen kunstmatige smaakaroma’s en zoetstoffen. Het eiwitgehalte is hetzelfde als de normale Whey Perfection van Body&Fit, namelijk 78%. De prijs is wel iets duurder. Omgerekend namelijk ÔéČ35,08 per kilo. De ervaringen van anderen zijn over het algemeen erg positief.

Wij proefden de smaak strawberry banana en waren aangenaam verrast. Dat deze eiwitpoeder is gemaakt van echte stukjes fruit proef je. Wel kunnen er na het shaken wat klonten overblijven. Desalniettemin raden wij deze eiwitshake zeker aan!

4.6

5 | Matchu Sports – Whey eiwitshake


Eiwitshake vanilla

Prijs per kg: ÔéČ26,95,-

Kwaliteit
Eiwitgehalte
Prijs
Recensies

Beoordeling

De laatste in de lijst van beste prote├»ne shakes is de whey eiwitshake van Matchu Sports. Deze eiwitpoeder is gemaakt van pure en zuivere ingredi├źnten, wat betekent dat er geen smaakversterkers zijn toegevoegd. Het eiwitgehalte van deze whey protein is 79% en de prijs voor 1 kilo is ÔéČ26,95. Vooral de kwaliteit van deze eiwitshake is erg aantrekkelijk. Wat betreft de recencies van dit product zijn er niet heel veel beschikbaar, maar zijn ze wel allemaal erg positief te noemen.

De smaak die wij probeerden is vanille. In vergelijking met de andere whey eiwitpoeders, zijn deze shakes iets minder intens qua smaak. Dit is natuurlijk het gevolg van het achterwege laten van smaakversterkers. Als je op zoek bent naar zuivere eiwitshakes van goede kwaliteit, zit je met deze poeder dus goed. Wat ons betreft hoort de eiwitpoeder van Matchu Sports dan ook zeker thuis in de top 5 beste eiwitshake supplementen.

4.5

Beste whey isolaat eiwitshakes

Zoals hierboven uitgelegd, wordt er bij whey isolaat eiwitshakes een extra bewerking gedaan. Dit zorgt ervoor dat bepaalde nutri├źnten verloren gaan, maar resulteert ook in een hoger eiwitgehalte. Over het algemeen bevat een whey isolaat shake daarom meer eiwitten dan een normale whey shake. Daarnaast is vet, lactose en cholesterol in mindere mate aanwezig, wat betekent dat whey isolaat eiwitshakes een goede keuze zijn voor mensen die willen afvallen of lactose-intolerant zijn. Helaas resulteert dit doorgaans wel in een duurdere prijs per serving. Of je moet kiezen voor whey concentraat of whey isolaat is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en doelen. Hieronder zetten we de beste whey isolaat eiwitshakes voor je op een rij.

1 | Whey Isolate – XXL Nutrition


beste isolaat eiwitshake

Kwaliteit
Eiwitgehalte
Prijs
Recensies

Beoordeling

De Whey Isolaat van XXL Nutrition is de beste keuze voor een isolaat eiwitshake. Per serving bevat deze eiwitpoeder maar liefst 27,9 gram eiwitten, rond de 110 kcal, 0,09 gram vet en 0,75 gram suiker. Ben je op zoek naar een goede isolaat eiwitshake? Dan zit je met de Whey Isolate dus zeker goed.

4.8

1 | Isolate Perfection – Body&Fit


Beste eiwitshake isolaat

Kwaliteit
Eiwitgehalte
Prijs
Recensies

Beoordeling

De Whey Isolate Perfection van Body&Fit is echter ook een heel goed product. Een shake van deze poeder bevat 22 tot 24 gram eiwitten, 100 kcal, 0,1 gram vet en 0,7 gram suiker. Met deze eiwitshake ben je dus verzekerd van de juiste voedingswaarden na een workout.

4.8

3 | Whey Isolate XP – Body&Fit


whey isolate xp

Kwaliteit
Eiwitgehalte
Prijs
Recensies

Beoordeling

Een andere isolaat eiwitshake die in dit rijtje thuishoort, is de Whey Isolate XP van Body&Fit. Met nagenoeg 0 gram vet en ontzettend weinig koolhydraten is deze eiwitshake de perfecte keuze voor iedereen die een koolhydraatarm dieet volgt.

4.6

Meer voordelen van eiwitshakes

Als je een eiwitshake neemt, krijg je een snelle dosis eiwitten binnen. Dat is ideaal wanneer je na een sportieve inspanning voldoende proteïne wilt binnenkrijgen om het herstel van je spieren te bevorderen of wanneer je een maaltijd wilt overslaan. Eiwitten zijn daarnaast een belangrijk onderdeel van een gezond dieet en proteïne poeder geeft je de mogelijkheid om makkelijk een grote hoeveelheid eiwitten aan je dagelijkse voedingspatroon toe te voegen. Bovendien zijn de juiste proteïne shakes ook een goede optie voor mensen die willen afvallen. Eiwitten geven je namelijk een vol gevoel en zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft.

Een voedingssupplement voor ieder moment van de dag

Zoals we al zeiden, is het voor optimaal spierherstel en -opbouw belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt gedurende de dag. Idealiter verspreid je je eiwitinname dan ook evenredig over de 24 uur. Het nemen van een eiwitshake biedt dan ook vooral een uitkomst op momenten waarop het lastig is voldoende eiwitten te eten en/of bij maaltijden die in de basis weinig eiwitten bevatten. Denk bijvoorbeeld aan na het sporten of tussen de lunch en het avondeten op je werk of school. Ook bij je ontbijt is het een goed idee om een eiwitshake als aanvulling te nemen, omdat je lichaam tijdens de nacht een lange periode geen eiwitten heeft binnengekregen. Vooral na het slapen doe je er dus goed aan snelle eiwitten in te nemen.

Beste proteine poeder voor jouw lichaam

Wij hopen dat bovenstaande top 5 beste proteine shakes je op weg heeft geholpen de beste eiwitpoeder te vinden. W├ęl willen we nog even benoemen dat iedereen anders is en dan ook ieder lichaam anders reageert op bepaalde voeding. Wat voor de ├ę├ęn de beste proteine poeder is, kan voor een ander minder goed werken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook mensen die puisten van eiwitshakes krijgen (van een bepaald merk of product). We kunnen ons voorstellen dat voor deze mensen dit ook mee bepaald of een eiwitpoeder goed is of niet. Dat ieder lichaam anders reageert is ook het geval bij de beste creatines en beste pre workouts.

Veelgestelde vragen over eiwitshakes en eiwitpoeders

Wanneer een eiwitshake nemen?

Een eiwitshake kun je het beste nemen na een intensieve en zware workout. Eventueel is ‘s ochtends ook een goed moment, als je normale ontbijt uit te weinig eiwitten bestaat.

Hoeveel eiwitten moet ik nemen?

Het voedingscentrum adviseert 0,8 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag in te nemen. Wanneer je intensief sport en spiermassa wil opbouwen, wordt een eiwitinname van 1,4 tot 2,0 gram per kg per dag geadviseerd.

Zijn eiwitshakes gezond?

Ja, eiwitshakes zijn gezond zolang je ze neemt ter aanvulling op je normale dagelijkse voeding. Het wordt niet aangeraden om een normale maaltijd te vervangen door een eiwitshake. Neem een proteïne shake dus alleen om je totale dagelijkse aantal eiwitten te verhogen.

Wat is de beste whey proteïne?

De Gold Standard – 100% Whey Protein is door ons het best getest. Als je op zoek bent naar de beste whey prote├»ne is dit eiwitsupplement dus een goede keus.

Welke eiwitpoeder is gezond?

Vooral whey concentraat eiwitshakes zijn een gezonde keus. Deze soort eiwitpoeder is onder andere goed voor je spijsvertering, immuunsysteem en zenuwstelsel.

Zo vonden we de beste eiwitshakes van dit moment

De bekendste eiwitshake supplementen zijn onderzocht en vergeleken om tot bovenstaande reeks beste proteïne poeders te komen. We leggen uit naar welke aspecten we hebben gekeken en waarom:

Kwaliteit van de eiwitten

Uiteraard staat de kwaliteit van de eiwitten voorop. Dit bepaalt namelijk hoe goed het lichaam de eiwitten kan opnemen en gebruiken. Hoogwaardige eiwitten, zoals whey en caseïne, dragen beter bij aan spiergroei en -herstel dan bijvoorbeeld soja-eiwit

Eiwitten per dosering

Als je op zoek bent naar een goede eiwitshake om je dagelijkse eiwitinname te verhogen, wil je natuurlijk de beste eiwitpoeder tot je nemen met het hoogste eiwitgehalte. Oftewel, de proteïne poeder met de grootste hoeveelheid eiwitten per portie.

Suiker

Als je fanatiek bezig bent met sporten en daarbij goed op je voeding let, is het naast de kwaliteit en de hoeveelheid eiwitten, ook erg belangrijk dat er zo weinig mogelijk suiker in de eiwitpoeder aanwezig is.

Mixbaarheid

Het is alles behalve prettig als je eiwitshake vol zit met klonten. Als je het ons vraagt zijn de beste eiwitshakes dan ook klontvrij. Dat betekent dat de eiwitpoeder goed te mixen moet zijn met zowel water als melk.

Prijs per maatschep

Als je elke dag een of meerdere eiwitshake(s) neemt, betekent het dat je zo nu en dan een nieuwe voorraad eiwitpoeder moet kopen. Een betaalbare prijs per shake vinden wij dan ook erg belangrijk.

Ervaringen van andere sporters

Op basis van de eerdergenoemde punten kan een eiwitshake wel bij de beste keuzes horen, maar als het overgrote deel van de gebruikers het supplement als negatief ervaren is dat toch een slecht teken. Een eiwitshake supplement maakt dan ook alleen kans op een goede beoordeling als de productreviews goed zijn.

Wanneer behoord een eiwitshake tot de beste?

Een eiwitpoeder behoord tot de beste eiwitshakes van dit jaar wanneer de poeder bestaat uit hoogwaardige eiwitbronnen, weinig suiker en een lage hoeveelheid vet. Daarnaast worden toegevoegde vitaminen en mineralen, een gunstige prijs en positieve reviews als pluspunt gezien. Tot slot vinden we het een pre als de poeder goed mixt.

Moeite om de optimale dagelijkse hoeveelheid eiwitten te bereiken? Neem dan een kijkje tussen andere best geteste supplementen. Hier vind je onder andere de beste eiwitrepen van dit moment, waarmee je ook bijvoorbeeld op je werk snel en makkelijk een grote hoeveelheid eiwitten inneemt.

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.