Beste Eiwitshake & Eiwitpoeder: 2024 Best Getest ­čĺ¬

Bijgewerkt op:

Afbeelding beste eiwitshake

Voldoende eiwitinname is belangrijk voor ons spierherstel en -groei. Na een goede workout, of als je moeite hebt je dagelijkse eiwitbehoefte binnen te krijgen, is een eiwitshake dan ook een waardevol supplement. De beste eiwitshakes zorgen er namelijk voor dat je zeer gericht een grote hoeveelheid eiwitten kunt innemen, zonder dat je een overdosis koolhydraten, suiker of vet binnenkrijgt. Het aanbod eiwitshake supplementen is echter enorm, waardoor het niet eenvoudig is een goede eiwitpoeder te vinden. Niet alle eiwitshakes zijn namelijk even gezond. Daarom gingen wij op onderzoek uit! We vergeleken de voedingswaarden van meer dan 50 eiwitshake supplementen en probeerden de beste eiwitpoeders uit om te kunnen oordelen over de mixbaarheid en smaak. Het resultaat? Een overzichtelijke lijst met hoogwaardige eiwitpoeders, die bijdragen aan een optimale spierherstel en -groei. Bekijk de resultaten hieronder!

De uitslag na het vergelijken van 50+ producten:

#1

Whey Perfection

Per 100 gram:

78 gr eiwitten 366 kcal 3,4 gr vet 5,8 gr koolhydraten 3,1 gr suiker 17 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs
#2
Beste koop eiwitshake gold standard whey protein

100% Whey Protein

Per 100 gram:

79 gr eiwitten 378 kcal 4,2 gr vet 5,5 gr koolhydraten 3,3 gr suiker 13 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs
#3
Whey Perfection Special Series eiwitshakes

Whey Perfection Special

Per 100 gram:

78 gr eiwitten 372 kcal 3,9 gr vet 5,6 gr koolhydraten 2,8 gr suiker 17 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs

Eiwitten uitgelegd

Eiwit (of prote├»ne) is een belangrijke voedingsstof dat calorie├źn en aminozuren levert. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Sommige aminozuren maken je lichaam zelf en sommige aminozuren moet je uit je dagelijkse voeding halen. Deze aminozuren worden essenti├źle aminozuren genoemd. De beste eiwitshakes voorzien je lichaam van deze essenti├źle aminozuren.

Wat zijn eiwitshakes?

Eiwitshakes zijn een combinatie van eiwitpoeder en water (of melk) die je als aanvulling op je dagelijkse voeding kunt drinken. Eiwitten zijn nodig om je lichaam te laten functioneren. Daarnaast zijn eiwitten erg belangrijk voor spierherstel en spieropbouw. Vandaar dat het gebruik van eiwitshakes, ook wel proteïne shakes genoemd, erg populair is onder sporters.

Verschillende soorten eiwitshakes

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soorten eiwitshakes te verkrijgen. Kort lichten we de meest populaire eiwitsoorten toe:

Whey

Whey is de meest bekende en beste eiwitpoeder van alle eiwitshakes. Deze poeder komt voort uit melk en wordt snel in het lichaam opgenomen. Een whey eiwitshake is ideaal om direct na een training of bij het ontbijt te nemen.

Caseïne

Een andere bekende eiwitsoort is caseïne eiwitpoeder. Caseïne eiwit bevat langere aminozuurketens, wat betekent dat het lichaam langer bezig is deze eiwitten op te nemen. Een caseïne eiwitshake wordt daarom vaak voor het slapen ingenomen, zodat je lichaam tijdens het slapen optimaal spieren kan opbouwen.

Plantaardig

Plantaardige eiwitshakes zijn vooral populair bij vegetari├źrs, vegans en mensen met gevoelige darmen of een gevoelige huid. Deze eiwitpoeder komt voort uit planten. Bij de productie komt koemelk dus niet voor. Plantaardige eiwitshakes zijn een goed alternatief voor whey eiwitshakes.

Wat zijn de beste eiwitshakes?

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er verschillende soorten eiwitshakes te kiezen. De beste eiwitten om te nemen na je training zijn whey eiwitten. Als je op zoek bent naar de beste eiwitshake, kun je dus het beste kiezen voor een whey eiwitpoeder. Whey eiwitshakes zijn te verkrijgen in twee verschillende varianten, namelijk whey concentraat en whey isolaat. We leggen de verschillen uit.

Verschil whey concentraat en whey isolaat eiwitpoeder

Het hoofdbestandsdeel van een eiwitshake is whey (poeder dat ontstaat als je melk door een filter perst en laat opdrogen). Whey bestaat uit proteïne, koolhydraten en vet. Het verschil tussen whey concentraat en whey isolaat is dat bij whey isolaat een extra bewerking plaatsvindt. Als je kijkt naar de gezondheidsvoordelen is whey concentraat de beste keus. Deze eiwitsoort bevat namelijk meer bioactive peptides en is daarom goed voor je spijsvertering, immuunsysteem en zenuwstelsel. Ben je op zoek naar een eiwitpoeder die weinig vet, lactose en cholesterol bevat? Dan is een whey isolaat eiwitshake de beste keus.

Waarom eiwitshakes goed voor je zijn

Zoals hierboven al beschreven zijn eiwitten erg belangrijk voor het herstellen en opbouwen van spieren. Vooral als sporter dien je voldoende eiwitten binnen te krijgen op een dag. Het is soms lastig dit uit je normale voeding te verkrijgen. Goede eiwitshakes zijn daarom erg handig. Met het drinken van een proteïne shake kun je je lichaam snel en eenvoudig van veel eiwitten voorzien. Ideaal na een zware workout voor maximale spierherstel of als aanvulling op de dagelijkse voeding.

De beste eiwitshakes en eiwitpoeders onder elkaar

Zoals je inmiddels weet hebben wij de beste eiwitshakes van dit moment voor je opgezocht. Hierbij hebben we gekeken naar de kwaliteit, het eiwitgehalte en de prijs van de shake. Ook hebben we de ervaringen van anderen meegenomen. Vervolgens hebben we de beste proteïne shakes uit deze vergelijking getest en beoordeeld. De volgende lijst met eiwitpoeders is tot stand gekomen:

Beste whey eiwitshakes

*onderstaande voedingswaarden zijn gebaseerd op de smaak aardbei

#1
Body&Fit whey perfection beste eiwitshake

Whey Perfection – Body&Fit

Per 100 gram:

78 gr eiwitten 366 kcal 3,4 gr vet 5,8 gr koolhydraten 3,1 gr suiker 17 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs

De Whey Perfection van Body&Fit hoort hoe dan ook bij de beste eiwitshakes thuis. De prijs-kwaliteitverhouding van deze prote├»ne shake is namelijk enorm goed. Deze eiwitpoeder bevat een eiwitgehalte van 78% en erg weinig suiker en vet. Bovendien is er een mooie hoeveelheid BCAA toegevoegd aan de eiwitpoeder wat een extra voordeel is. Na het uitproberen van deze shake en het proeven van de smaak aardbei, begrepen we al snel waarom de Whey Perfection van Body&Fit ├ę├ęn van de populairste eiwitpoeders van Nederland is. Het supplement mixt namelijk goed met zowel water als melk, en is bijzonder lekker van smaak. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige prote├»ne shake, is dit supplement dus een goede keuze.

#2
Beste koop eiwitshake gold standard whey protein

100% Whey Protein – Optimum Nutrition

Per 100 gram:

79 gr eiwitten 378 kcal 4,2 gr vet 5,5 gr koolhydraten 3,3 gr suiker 13 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs

Een andere zeer populair supplement binnen de fitnesswereld is de 100% Whey Protein van Optimum Nutrition. De kwaliteit van deze “Gold Standard” is enorm goed. Per maatschep van 29,4 gram krijg je maar liefst 24,2 gram prote├»ne binnen (eiwitgehalte: 82%)! Kijk je naar gebruikservaringen, dan zijn er over de Gold Standard 100% Whey Protein bijna alleen maar positieve recensies te vinden. Veel mensen zweren er zelfs bij dat het de beste eiwitshake ter wereld is. Die moesten wij proberen dus!

Wij hebben de smaken strawberry en vanilla ice cream geprobeerd en kunnen niet anders zeggen dat ze erg goed smaakten. De smaak aardbei komt zelfs een beetje in de buurt bij een aardbeien milkshake. Daarnaast mixt de eiwitpoeder goed en heb je geen last van klonten. De Gold Standard whey eiwitpoeder bestempelen wij daarom samen met de Whey Perfection van Body&Fit als beste koop van dit moment.

#3
Whey Perfection Special Series eiwitshakes

Whey Perfection Special Series – Body&Fit

Per 100 gram:

78 gr eiwitten 372 kcal 3,9 gr vet 5,6 gr koolhydraten 2,8 gr suiker 17 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs

De Whey Perfection Special Series van Body&Fit krijgt van ons de derde plek in de lijst met beste eiwitpoeders. Deze eiwitpoeder wordt op smaak gebracht met echt vanille, fruit of stukjes chocolade en zijn gezoet met natuurlijke zoetstof. In deze eiwitshake zitten dus geen kunstmatige smaakaroma’s en zoetstoffen. Het eiwitgehalte is hetzelfde als de normale Whey Perfection van Body&Fit, namelijk 78%. De prijs is wel iets duurder. Omgerekend namelijk ÔéČ35,08 per kilo. De ervaringen van anderen zijn over het algemeen erg positief.

Wij proefden de smaak strawberry banana en waren aangenaam verrast. Dat deze eiwitpoeder is gemaakt van echte stukjes fruit proef je. Wel kunnen er na het shaken wat klonten overblijven. Desalniettemin raden wij deze eiwitshake zeker aan!

#4
beste whey eiwitshake

Whey Delicious – XXL Nutrition

Per 100 gram:

79,2 gr eiwitten 404,5 kcal 7,2 gr vet 4,6 gr koolhydraten 3 gr suiker 23 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs

De vierde in de lijst van beste eiwitshakes is de Whey Delicious van XXL Nutrition. Deze eiwitpoeder beschikt over hetzelfde eiwitgehalte als de Gold Standard 100% Whey Protein, namelijk 82%. De maatscheppen zijn ongeveer even groot (30 gram) waardoor een shake met ├ę├ęn maatschep bestaat uit 24 gram prote├»ne. De ervaringen van anderen zijn erg positief, al doet het wel iets onder aan de recensies over de Gold Standard en Body&Fit whey eiwitpoeder.

De eiwitpoeder die wij hebben geprobeerd is vanilla. De smaak van deze proteïne shake is te vergelijken met de Whey Perfection van Body&Fit. Erg lekker! De poeder mixte zelfs nog iets beter. Als je goed genoeg schut heb je geen last van klonten.

#5
Eiwitshake vanilla

Whey eiwitshake – Matchu Sports

Per 100 gram:

79,7 gr eiwitten 404 kcal 6,9 gr vet 5,9 gr koolhydraten 5,9 gr suiker 0 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs

De vijfde in de lijst van beste prote├»ne shakes is de whey eiwitshake van Matchu Sports. Deze eiwitpoeder is gemaakt van pure en zuivere ingredi├źnten, wat betekent dat er geen smaakversterkers zijn toegevoegd. Het eiwitgehalte van deze whey protein is 79,7% en de poeder mixt erg goed met zowel water als melk. Vooral de kwaliteit van deze eiwitshake is erg aantrekkelijk. De smaak die wij probeerden is vanille. In vergelijking met de andere whey eiwitpoeders, zijn deze shakes iets minder intens qua smaak. Dit is natuurlijk het gevolg van het achterwege laten van smaakversterkers. Als je op zoek bent naar zuivere eiwitshakes van goede kwaliteit, zit je met deze poeder dus goed.

#6
impact whey protein mp

Impact Whey Protein – Myprotein

Per 100 gram:

82 gr eiwitten 412kcal 7,5 gr vet 4 gr koolhydraten 4 gr suiker 18 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs

Een andere populaire eiwitpoeder is de Impact Whey Protein van Myprotein. De eiwitshake van deze bekende webshop in voedingssupplementen staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Het grote voordeel van Myprotein is dat je eiwitpoeder in grote hoeveelheden kunt inkopen, waarbij je profiteert van prijsvoordeel. De Impact Whey Protein bestaat uit een hoog eiwitgehalte en extra BCAA’s. Op het gebied van vet en suiker doet het wel iets onder aan andere producten in deze lijst.

#7
bodylab eiwitshakes

Whey Protein – Bodylab

Per 100 gram:

80 gr eiwitten 406 kcal 6,6 gr vet 6,7 gr koolhydraten 6,7 gr suiker 22,4 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs

Een minder bekende naam, maar toch een veelgebruikte eiwitshake, is de Whey Protein van Bodylab. Deze eiwitpoeder is naast een grote hoeveelheid aan hoogwaardige eiwitten, rijk aan extra BCAA’s. In vergelijking met de andere eiwitpoeders in deze lijst is de hoeveelheid suiker wel wat aan de hoge kant.

#8
perfect whey xxl

Perfect Whey Protein – XXL Nutrition

Per 100 gram:

78,5 gr eiwitten 400,3 kcal 6,3 gr vet 7,4 gr koolhydraten 6,9 gr suiker 22,5 gr BCAA
Bekijk goedkoopste prijs

Een andere populaire en scherp geprijsde prote├»ne shake is de Perfect Whey Protein van XXL Nutrition. Deze eiwitpoeder bevat 78,5 gram eiwitten en veel BCAA’s per 100 gram. Een goede shake om te nemen na een intensieve workout dus.

Beste whey isolaat eiwitshakes

Zoals hierboven uitgelegd, wordt er bij whey isolaat eiwitshakes een extra bewerking gedaan. Dit zorgt ervoor dat bepaalde nutri├źnten verloren gaan, maar resulteert ook in een hoger eiwitgehalte. Over het algemeen bevat een whey isolaat shake daarom meer eiwitten dan een normale whey shake. Daarnaast is vet, lactose en cholesterol in mindere mate aanwezig, wat betekent dat whey isolaat eiwitshakes een goede keuze zijn voor mensen die willen afvallen of lactose-intolerant zijn. Helaas resulteert dit doorgaans wel in een duurdere prijs per serving. Of je moet kiezen voor whey concentraat of whey isolaat is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en doelen. Hieronder zetten we de beste whey isolaat eiwitshakes voor je op een rij.

Beste whey isolaat shakes

#1
beste isolaat eiwitshake

Whey Isolate – XXL Nutrition

Per 100 gram:

90 gr eiwitten 366 kcal 0,3 gr vet 4 gr koolhydraten 2,5 gr suiker
Bekijk goedkoopste prijs

De Whey Isolaat van XXL Nutrition is de beste keuze voor een isolaat eiwitshake. Per serving bevat deze eiwitpoeder maar liefst 27,9 gram eiwitten, rond de 110 kcal, 0,09 gram vet en 0,75 gram suiker. Ben je op zoek naar een goede isolaat eiwitshake? Dan zit je met de Whey Isolate dus zeker goed.

#2
whey isolate xp

Whey Isolate XP – Body&Fit

Per 100 gram:

88 gr eiwitten 363 kcal 0,3 gr vet 1,9 gr koolhydraten 0,7 gr suiker
Bekijk goedkoopste prijs

Een andere isolaat eiwitshake die in dit rijtje thuishoort, is de Whey Isolate XP van Body&Fit. Met nagenoeg 0 gram vet, maar 0,7 gram suiker en ontzettend weinig koolhydraten is deze eiwitshake de perfecte keuze voor iedereen die een koolhydraatarm dieet volgt.

#3

Impact Whey Isolate – Myprotein

Per 100 gram:

90 gr eiwitten 373 kcal 0,3 gr vet 2,5 gr koolhydraten 2,5 gr suiker
Bekijk goedkoopste prijs

Ook de Impact Whey Isolate van Myprotein is een veelgebruikte isolaat eiwitshake onder krachtsporters. Dit komt door de hoge hoeveelheid eiwitten in combinatie met de goedkope prijs. Met de keuze uit meer dan twintig smaken weet je zeker dat de juiste shake voor jou er tussen zit.

#4
Beste eiwitshake isolaat

Isolate Perfection – Body&Fit

Per 100 gram:

82 gr eiwitten 348 kcal 0,3 gr vet 3,6 gr koolhydraten 2,6 gr suiker
Bekijk goedkoopste prijs

De Whey Isolate Perfection van Body&Fit is echter ook een heel goed product. Een shake van deze poeder bevat 22 tot 24 gram eiwitten, 100 kcal, 0,1 gram vet en 0,7 gram suiker. Met deze eiwitshake ben je dus verzekerd van de juiste voedingswaarden na een workout.

Bovenstaande lijst met beste eiwitshakes bevat affiliate-links. Dit houdt in dat we commissie ontvangen als je iets koopt via deze links. Dit kost jou natuurlijk niets extra! In sommige gevallen ben je zelfs iets voordeliger uit. Ondanks de affiliate-links kun je erop rekenen dat deze lijst objectief is samengesteld. Koop je iets via ├ę├ęn van deze links? Ontzettend bedankt! Hierdoor kunnen wij m├ę├ęr mooie content produceren!

Meer voordelen van eiwitshakes

Als je een eiwitshake neemt, krijg je een snelle dosis eiwitten binnen. Dat is ideaal wanneer je na een sportieve inspanning voldoende proteïne wilt binnenkrijgen om het herstel van je spieren te bevorderen of wanneer je een maaltijd wilt overslaan. Eiwitten zijn daarnaast een belangrijk onderdeel van een gezond dieet en proteïne poeder geeft je de mogelijkheid om makkelijk een grote hoeveelheid eiwitten aan je dagelijkse voedingspatroon toe te voegen. Bovendien zijn de juiste proteïne shakes ook een goede optie voor mensen die willen afvallen. Eiwitten geven je namelijk een vol gevoel en zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft.

Een voedingssupplement voor ieder moment van de dag

Zoals we al zeiden, is het voor optimaal spierherstel en -opbouw belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt gedurende de dag. Idealiter verspreid je je eiwitinname dan ook evenredig over de 24 uur. Het nemen van een eiwitshake biedt dan ook vooral een uitkomst op momenten waarop het lastig is voldoende eiwitten te eten en/of bij maaltijden die in de basis weinig eiwitten bevatten. Denk bijvoorbeeld aan na het sporten of tussen de lunch en het avondeten op je werk of school.

Ook bij je ontbijt is het een goed idee om een eiwitshake als aanvulling te nemen, omdat je lichaam tijdens de nacht een lange periode geen eiwitten heeft binnengekregen. Vooral na het slapen doe je er dus goed aan snelle eiwitten in te nemen. Heb je doorgaans moeite om de optimale dagelijkse hoeveelheid eiwitten te bereiken? Neem dan een kijkje tussen andere best geteste sportsupplementen. Hier vind je onder andere de beste eiwitrepen van dit moment, waarmee je ook bijvoorbeeld op je werk snel en makkelijk een grote hoeveelheid eiwitten inneemt.

Beste proteine poeder voor jouw lichaam

Wij hopen dat bovenstaande vergelijking beste proteine shakes je op weg heeft geholpen de beste eiwitpoeder te vinden. W├ęl willen we nog even benoemen dat iedereen anders is en dan ook ieder lichaam anders reageert op bepaalde voeding. Wat voor de ├ę├ęn de beste proteine poeder is, kan voor een ander minder goed werken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook mensen die puisten van eiwitshakes krijgen (van een bepaald merk of product). We kunnen ons voorstellen dat voor deze mensen dit ook mee bepaald of een eiwitpoeder goed is of niet. Dat ieder lichaam anders reageert is ook het geval bij de beste creatines en beste pre workouts.

Veelgestelde vragen over eiwitshakes en eiwitpoeders

Wanneer een eiwitshake nemen?

Een eiwitshake kun je het beste nemen na een intensieve en zware workout. Eventueel is ’s ochtends ook een goed moment, als je normale ontbijt uit te weinig eiwitten bestaat.

Hoeveel eiwitten moet ik nemen?

Het voedingscentrum adviseert 0,8 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag in te nemen. Wanneer je intensief sport en spiermassa wil opbouwen, wordt een eiwitinname van 1,4 tot 2,0 gram per kg per dag geadviseerd.

Zijn eiwitshakes gezond?

Ja, eiwitshakes zijn gezond zolang je ze neemt ter aanvulling op je normale dagelijkse voeding. Het wordt niet aangeraden om een normale maaltijd te vervangen door een eiwitshake. Neem een proteïne shake dus alleen om je totale dagelijkse aantal eiwitten te verhogen.

Wat is de beste whey proteïne?

De Gold Standard – 100% Whey Protein is door ons het best getest. Als je op zoek bent naar de beste whey prote├»ne is dit eiwitsupplement dus een goede keus.

Welke eiwitpoeder is gezond?

Vooral whey concentraat eiwitshakes zijn een gezonde keus. Deze soort eiwitpoeder is onder andere goed voor je spijsvertering, immuunsysteem en zenuwstelsel.

Zo vonden we de beste eiwitshakes van dit moment

De bekendste eiwitshake supplementen zijn onderzocht en vergeleken om tot bovenstaande reeks met producten te komen. Een eiwitpoeder behoord wat ons betreft tot de beste eiwitshakes van dit moment wanneer de poeder bestaat uit hoogwaardige eiwitbronnen, weinig suiker en een lage hoeveelheid vet. Daarnaast worden toegevoegde BCAA’s, vitaminen en mineralen als pluspunt gezien. Tot slot vinden we het een pre als de poeder goed mixt, de prijs acceptabel is en de recencies positief zijn. We leggen kort uit waarom deze aspecten belangrijk zijn:

beste eiwitshakes test

Kwaliteit van de eiwitten

Uiteraard staat de kwaliteit van de eiwitten voorop. Dit bepaalt namelijk hoe goed het lichaam de eiwitten kan opnemen en gebruiken. Hoogwaardige eiwitten, zoals whey en caseïne, dragen beter bij aan spiergroei en -herstel dan bijvoorbeeld soja-eiwit

Eiwitten per dosering

Als je op zoek bent naar een goede eiwitshake om je dagelijkse eiwitinname te verhogen, wil je natuurlijk de beste eiwitpoeder tot je nemen met het hoogste eiwitgehalte. Oftewel, de proteïne poeder met de grootste hoeveelheid eiwitten per portie.

Suiker

Als je fanatiek bezig bent met sporten en daarbij goed op je voeding let, is het naast de kwaliteit en de hoeveelheid eiwitten, ook erg belangrijk dat er zo weinig mogelijk suiker in de eiwitpoeder aanwezig is.

Mixbaarheid

Het is alles behalve prettig als je eiwitshake vol zit met klonten. Als je het ons vraagt zijn de beste eiwitshakes dan ook klontvrij. Dat betekent dat de eiwitpoeder goed te mixen moet zijn met zowel water als melk.

Prijs per maatschep

Als je elke dag een of meerdere eiwitshake(s) neemt, betekent het dat je zo nu en dan een nieuwe voorraad eiwitpoeder moet kopen. Een betaalbare prijs per shake vinden wij dan ook erg belangrijk.

Ervaringen van andere sporters

Op basis van de eerdergenoemde punten kan een eiwitshake wel bij de beste keuzes horen, maar als het overgrote deel van de gebruikers het supplement als negatief ervaren is dat toch een slecht teken. Een eiwitshake supplement maakt dan ook alleen kans op een goede beoordeling als de productreviews goed zijn.

Nieuwe eiwitshake supplementen

Jaarlijks worden er diverse nieuwe eiwitpoeders op de markt gebracht. Daarom checken we periodiek welke eiwitshakes verkrijgbaar zijn en of nieuwe producten een plekje moeten krijgen in bovenstaande lijst met beste eiwitshakes. Mis je een product? Of heb je zelf een pareltje ondekt? Laat het ons dan vooral weten!

Devin heeft meer dan 10 jaar ervaring met fitness en hecht veel waarde aan een gezonde levensstijl. Hij verdiept zich al jaren in trainingsroutines, gezonde voeding en sportsupplementen, en is bovendien bezig met het bouwen van een complete home gym. Bij iedere aankoop die hij doet, onderzoekt en vergelijkt hij zoveel mogelijk producten om er zeker van te zijn dat hij de juiste keus maakt en enkel het beste verkrijgbaar in huis haalt. De kennis die hij opdoet schrijft hij uit in krachtige artikels, om ook anderen te helpen naar een gezonde levensstijl.