Last van eiwitpuistjes? Kies dan voor deze eiwitshakes!

Bijgewerkt op:

Eiwitshakes

Het is voor veel jongeren een bekend probleem; het krijgen van puisten na het nemen van eiwitshakes. Dit is niet heel vreemd, aangezien de inname van veel eiwitten meer kans geeft op acne. De ene persoon is hier gevoeliger voor dan de ander. Ook kan de één van een bepaalde shake heel veel puisten krijgen, terwijl iemand anders hier totaal geen last van heeft. De meeste mensen krijgen last van puisten door eiwitten, omdat ze whey concentraat eiwitshakes (de goedkoopste proteïne soort op de markt) gebruiken.

Whey protein en acne

Whey eiwit is het restant dat achter blijft wanneer melk door een filter wordt geperst bij het produceren van kaas. Door dit restant te drogen, ontstaat whey eiwit poeder. Dit poeder bevat relatief veel vet en koolhydraten in de vorm van melksuiker, oftewel lactose. Dit zijn ook meteen de boosdoeners. Als je snel last hebt van acne kun je namelijk het beste deze voedingsstoffen vermijden. Maar wees niet bang, er zijn ook een aantal eiwitshake-soorten waarbij de kans op puisten erg klein is.

Nu grote korting bij Body&Fit

Plantaardige eiwitshakes

Zoals hierboven al benoemd, wordt acne veroorzaakt door de lactose en het vet dat in normale whey eiwitshakes verwerkt zit. Als je snel last hebt van puisten kun je daarom het best een plantaardige eiwitshake nemen na het sporten. Plantaardige eiwitshakes zijn namelijk niet gemaakt van lactose, maar van (je raad het al) plantaardige eiwitten. Deze lactosevrije eiwitshakes zijn er in verschillende varianten, bijvoorbeeld gemaakt van soja, hennep, rijst of erwten eiwitten. Het enige nadeel is dat plantaardige eiwitshakes relatief duur zijn. Maar de keuze tussen iets meer geld betalen en last van puisten is, voor de meeste mensen, snel gemaakt.

Toch graag whey eiwitshakes? Ga dan voor whey eiwit isolaat

Als je toch gebruik wilt maken van de bekendste en goedkoopste eiwitsoort, dan kun je het beste gaan voor whey isolaat shakes. Dit is namelijk de variant met minder vet en suiker. Hierbij is de Whey Isolate Perfection naturel van Body&fitshop de beste keus. Deze smaakloze versie bevat namelijk ook geen voedingsstoffen. Uit eigen ervaring kan gezegd worden dat deze shake minder puistjes veroorzaakt dan de whey Perfection van Body&fitshop. Whey Isolaat heeft namelijk een extra bewerking gehad ten opzichte van whey Concentraat. Hierdoor zijn ze iets duurder, maar hebben ze ook een hoger eiwitgehalte.

Eiwitpuistjes voorkomen

Vervang je je huidige whey eiwitshake door één van bovenstaande eiwitpoeders, dan is er al een grote kans dat je minder last gaat krijgen van eiwitpuistjes. Heb je het gevoel dat het geen verschil maakt? Probeer dan nog andere soorten eiwitshakes uit. Uiteindelijk zit er ook voor jou een shake bij waar je huid niet of nauwelijks gevoelig voor is.

Heb jij geen last van acne en krijg je dus geen puisten door eiwitten? Ga dan voor eiwitpoeder van de beste kwaliteit. Ontdek de beste eiwitshake van dit moment.

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.