Beste eiwitrepen van 2022: lekker & gezond

Beste eiwitrepen

Als fanatiek sporter is het erg belangrijk dat je dagelijks de juiste hoeveelheid eiwitten inneemt. Zo adviseert het voedingscentrum voor het opbouwen van spiermassa per dag ongeveer 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht. Het is een behoorlijke uitdaging om dit elke dag alleen uit normale voeding te halen. Daarom is het gebruik van supplementen zoals eiwitshakes en eiwitrepen erg populair onder sporters. Dankzij goede eiwitsupplementen is het een stuk eenvoudiger om aan dagelijks de optimale eiwitinname te bereiken. Eerder gingen we al op zoek naar de beste eiwitshake van 2022, maar dit maal zijn de eiwitrepen aan de beurt. Lees verder en ontdek de gezondste, lekkerste en beste eiwitrepen voor het aanvullen van je eiwitinname!

De eindresultaten:

1

Perfection Bar

Body&Fit

2

High Protein Bar 2.0

XXL Nutrition

3

Protein Brownie

Myprotein

4

Whipped Protein Bar

Optimum Nutrition

5

Vegan Protein Bar

Body&Fit

Wat zijn eiwitrepen?

Eiwitrepen, ook wel proteïne repen genoemd, zijn simpelweg repen die veel eiwitten bevatten en erg populair zijn als gezond tussendoortje voor krachtsporters. De beste eiwitrepen zijn een waardevolle aanvulling op de dagelijkse voeding, omdat sporters dankzij deze repen relatief eenvoudig en snel een grote hoeveelheid eiwitten tot zich kunnen nemen. Iets wat erg belangrijk is voor het herstel van het lichaam en de opbouw van spiermassa.

De voordelen van een eiwitreep

De juiste proteïne reep kan je helpen je sportieve doelen te bereiken en biedt een aantal voordelen. Hierboven benoemden we al dat je met een eiwitreep eenvoudig veel eiwitten naar binnen kan werken. Een ander voordeel is dat eiwitrepen vaak gezonder zijn dan andere gebruikelijke tussendoortjes, zoals koekjes of chocoladerepen. Dit geldt echter niet automatisch voor alle eiwitrepen. Helaas zijn er ook erg veel eiwitrepen op de markt die net als deze ongezonde tussendoortjes erg veel suiker en/of vetten bevatten. Juist daarom is het erg belangrijk dat je een van de beste eiwitrepen kiest, die niet alleen lekker zijn, maar ook de beste voedingswaarden bevatten. Benieuwd welke eiwitrepen dit zijn? Bekijk de beste proteïne repen hieronder.

Top 4 beste eiwitrepen 2022

Om je heel wat tijd te besparen hebben we de beste proteïne repen van dit moment voor je opgezocht en op een rij gezet. Om te bepalen welke repen tot de beste eiwitrepen behoren, hebben we rekening gehouden met een aantal aspecten. Zo hebben we gekeken naar de smaak, het eiwitgehalte, de hoeveelheid suiker en uiteraard is ook de prijs per reep niet onbelangrijk. Op basis van deze punten zijn de repen gerangschikt en is uiteindelijk de volgende top 4 beste eiwitrepen tot stand gekomen:

1 | Body&Fit – Perfection Bar

beste eiwitrepen
Prijs per reep: €2,33

Smaak
Eiwitgehalte
Suiker
Prijs

Beoordeling

De beste eiwitreep om je dagelijkse voeding mee aan te vullen is de Perfection Bar van Body&Fit. Met 20 gram eiwitten per reep en maar 1,9 gram suiker kunnen we vol overtuiging zeggen dat dit een van de gezondste en beste tussendoortjes is voor fanatieke (kracht)sporters. Wat betreft de smaak probeerden we de Milk Chocolate Cookie en kunnen we niet anders zeggen dat deze repen behoorlijk lekker waren. Waar veel proteïne repen je een nare nasmaak bezorgen, is dat bij de Perfection Bar van Body&Fit niet het geval. Ben je op zoek naar gezonde en lekkere eiwitrepen? Dan zit je met deze repen goed.

4.9

2 | XXL Nutrition – High Protein Bar 2.0


Prijs per reep: €2,29

Smaak
Eiwitgehalte
Suiker
Prijs

Beoordeling

Een andere zeer goede eiwitreep High Protein Bar 2.0 van XXL Nutrition. Met maar liefst 25 gram eiwitten per reep en maar 0,7 gram suiker wordt deze proteïne reep óók bestempeld als beste keuze van dit moment. Zelfs qua smaak overtreft deze reep onze verwachtingen. Wij probeerden de 20-pack met chocolade smaak uit en hier waren we snel doorheen. Iets wat bij minder lekkere repen nooit voorkomt. Als je op zoek bent naar lekkere eiwitrepen, bomvol eiwitten en nauwelijks suiker, dan ben je met de High Protein Bars 2.0 aan het juiste adres!

4.9

3 | Myrotein – Protein Brownie

beste proteïne repen
Prijs per brownie: €1,75

Smaak
Eiwitgehalte
Suiker
Prijs

Beoordeling

Het mag dan officieel geen “reep” zijn, maar toch mogen de proteïne brownies van Myprotein niet ontbreken in deze lijst. Als je het ons vraagt is dit namelijk een van de beste snacks om als tussendoortje te dienen. Elke brownie bestaat uit maar liefst 23 gram eiwitten en smaakt bijna hetzelfde als een echte brownie. Voor maar €1,75 breng je een enorme hoeveelheid eiwitten in je lichaam en wordt je ook nog eens voorzien van een verzadigd gevoel. Alleen qua suikergehalte moeten de proteïne brownies van Myprotein het afleggen tegen de Perfection Bars van Body&Fit. De brownies bevatten namelijk 4 gram suiker per stuk. Dit is nog steeds weinig te noemen, maar wel de reden dat deze snack op de tweede plek in de top 4 beste eiwitrepen staat. Ben je op zoek naar een lekker en goedkoop tussendoortje met veel eiwitten? Dan zit je met de eiwit brownies van Myprotein goed.

4.8

4 | Optimum Nutrition – Whipped Protein Bar

eiwitrepen
Prijs per reep: €2,29

Smaak
Eiwitgehalte
Suiker
Prijs

Beoordeling

Op nummer vier staan de Whipped Protein Bars van Optimum Nutrition, een van de meest toonaangevende merken binnen de fitness industrie en die bekend staan om supplementen van hoogwaardige kwaliteit. Met 20 gram eiwitten, 2,1 gram suiker en maar 203 calorieën per reep behoren deze repen zeker tot de 3 beste eiwitrepen van 2022. Alleen de prijs is een klein minpuntje. Omgerekend betaal je per reep namelijk €2,29. Over het algemeen valt dit nog best mee, maar vergeleken met de nummer 1 en 2 in deze lijst is dit wel iets van opvalt. Hecht je veel waarde aan kwaliteit en maakt de prijs je niet zoveel uit? Dan zijn de Whipped Protein Bars van Optimum Nutrition zeker het proberen waard.

4.6

Beste vegan eiwitreep 2022

Als vegan is het extra lastig om dagelijks aan de juiste voedingsstoffen te komen. Voor mensen die veganistisch zijn, zijn supplementen dan ook ideaal om toch eenvoudig bepaalde voedingswaarden binnen te krijgen. Een vegan eiwitreep is dan ook erg populair. Daarom zijn we ook op zoek gegaan naar de beste vegan eiwitreep van 2022:

1 | Body&Fit – Vegan Protein Bar

beste vegan eiwitreep
Prijs per reep: €2,17

Smaak
Eiwitgehalte
Suiker
Prijs

Beoordeling

Voor een gezonde, lekkere en goede vegan eiwitreep raden wij de Vegan Protein Bar van Body&Fit aan. Deze veganistische proteïne reep staat erg hoog aangeschreven en dat is niet voor niets. Een reep bestaat namelijk maar uit 186 calorieën, 1,6 gram suiker en toch maar liefst 20 gram eiwitten. Qua smaak vonden we hem ook redelijk goed en daarom hebben we deze reep bestempeld tot beste vegan eiwitreep van dit moment.

4.9

Veelgestelde vragen over eiwitrepen

Waar zijn proteïne repen goed voor?

Proteïne repen zijn een goede keuze voor een snel, gemakkelijk en gezond tussendoortje. Vooral als je dagelijks moeite hebt met de juiste hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Iets wat erg belangrijk is voor onder andere fanatieke (kracht)sporters.

Waar koop je proteïne repen?

Eiwitrepen zijn op veel plekken te koop. Zo vind je ze in supermarkten en drogisten, maar ook bij de bekendste sportvoeding webshops.

De beste eiwitrepen vinden: tips en advies

Wil je graag weten waar de beste eiwitrepen te vinden zijn? Lees dan verder. We geven je tips en advies over hoe je de juiste eiwitrepen kunt vinden. Zoek je naar eiwitrijke repen voor tussen maaltijden door, of zoek je naar repen die helpen bij afvallen? In beide gevallen kunnen onderstaande tips goed van pas komen.

De eerste tip die we je willen geven, is dat je goed kijkt naar de ingrediënten. Kies voor eiwitrepen die voornamelijk bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Eiwitten van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn hier het beste voor. Kijk ook naar de hoeveelheid suiker die in de eiwitrepen zitten. Hoe minder suiker, hoe beter!

Kies vervolgens logischerwijs eiwitrepen die bij je smaak aansluiten. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten en smaken proteïne repen te verkrijgen. Houd je bijvoorbeeld niet van chocolade? Kies dan voor een andere smaak!

Onze laatste tip is dat je online gaat zoeken naar goede aanbiedingen. Eiwitrepen zijn namelijk niet goedkoop. Zo kan het nooit kwaad om even te kijken of je ergens een aantrekkelijke deal kunt scoren.

De lekkerste eiwitreep vind je door te proberen

Smaken verschillen. En daarom is het lastig te zeggen welke eiwitrepen het lekkerst zijn. Onze tip is daarom om bovenstaande beste proteïne repen eerst eens allemaal uit te proberen en vervolgens voor jezelf te bepalen welke qua smaak jou het meest aanstaat. We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het vinden van een lekker en gezond tussendoortje, waarmee jij extra eiwitten aan je dagelijkse voeding toevoegt en je fitness doelen behaalt! Is jouw doel om meer spiermassa op te bouwen? Bekijk dan eens ons artikel over de beste creatine. Je trainingen voorzien van een boost? Misschien ben je dan op zoek naar de beste pre-workout.

Onze zoektocht naar de beste eiwitrepen

Er komt het een en ander kijken bij het zoeken naar de beste eiwitrepen van dit moment. Waar hebben we extra op gelet?

Eiwitten per reep

Als je zoekt naar supplementen om dagelijks meer eiwitten binnen te krijgen, is de kwaliteit van deze supplementen natuurlijk belangrijk. Bij proteïnerepen is het vooral belangrijk dat er een grote hoeveelheid eiwitten per reep aanwezig is.

Suiker per reep

Suiker is slecht. Vooral als je er teveel van binnenkrijgt. De repen en koekjes uit de supermarkt bevatten vaak veel suiker en zijn daarom alles behalve goede tussendoortjes te noemen. Alleen proteïnerepen met weinig suiker maken kans op een plek in de top 4 beste eiwitrepen.

Prijs per reep

Helaas gaat gezonde voeding vaak gepaard met hoge kosten. Wil je dagelijks een eiwitreep als tussendoortje eten? Dan is het belangrijk dat de eiwitrepen niet te duur zijn.

Recensies

Wij vinden de mening van andere serieuze sporters belangrijk. Repen die slechte reviews hebben maken dan ook geen kans om beoordeeld te worden als beste eiwitreep.

Wanneer vinden we een eiwitreep tot de beste proteïne repen behoren?

Een eiwitreep maakt kans op een plek in de top 4 beste eiwitrepen, als deze voldoet aan een aantal voorwaarden. Allereerst moet het aantal gram eiwitten in de reep natuurlijk zo hoog mogelijk zijn en moet het gemaakt zijn van hoogwaardige ingrediënten. Omdat een eiwitreep vaak een tussendoortje is, als aanvulling op je dagelijkse voeding, hechten wij extra veel waarde aan de prijs per reep. Als je ontzettend veel geld kwijt bent voor een reep, kun je namelijk beter voor een goedkopere eiwit snack gaan. Tot slot is een eiwitreep pas echt goed, als de smaak en de samenstelling goed zijn.

Foto van auteur

Daan

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.