Beste creatine 2022: top 5 best getest 💪

Beste creatine

Creatine is een supplement dat steeds meer wordt gebruikt door mensen die veel krachttraining of andere lichaamsbeweging doen. Maar wat is creatine precies? En hoe zorgt de beste creatine voor een verbetering in kracht, gezondheid en resultaten voor degenen die spiergroei of een toename van vetvrije massa nastreven? In dit artikel leggen we het uit en ontdek je welke creatine jij het best kan kopen.

De eindresultaten:

1

Creatine Creapure®

Body&Fit

2

Creatine Monohydraat

Myprotein

3

Creatine Monohydrate

XXL Nutrition

4

Creatine

CELL-TECH

5

EPIC

Dedicated Nutrition

Wat is creatine?

Creatine is een stof die zich van nature bevindt in ons lichaam en vooral zit opgeslagen in onze spieren. Deze stof wordt in ons lichaam gevormd uit de aminozuren: arginine, glycine en methionine. Zo maakt ons lichaam zo’n één à twee gram creatine per dag aan. Naast de eigen aanmaak kun je meer creatine tot je nemen met het eten van (veel) vlees en vis en/of via supplementatie. Vooral onder krachtsporters is creatine een zeer gebruikelijk supplement. Creatine voorziet je spieren namelijk van energie. En hoe meer energie je spieren bevatten, hoe minder snel ze vermoeid raken. Dat betekent dat je dankzij meer creatine langer kunt trainen, meer herhalingen kunt doen en zelfs zwaardere gewichten kunt pakken. Bovendien zorgt creatine er ook voor dat spieren tijdens intensieve inspanning minder spierschade oplopen, waardoor je lichaam minder tijd nodig heeft om te herstellen. Met andere woorden: je bouwt sneller spiermassa op!

Creatine als sportsupplement

Het supplement creatine, ook wel ‘creatine monohydraat’ genoemd, helpt intensieve (kracht)sporters hun lichaam dagelijks relatief eenvoudig te voeden met meer creatine. Het gevolg? Betere sportprestaties en minder hersteltijd bij explosieve inspanningen, zoals gewichtheffen of korte sprintjes.

De voordelen van creatine supplementatie

Spierherstel is een van de belangrijkste voordelen van creatine. Iedereen die hard traint weet dat blessures op de loer kunnen liggen. Onze spieren zijn immers niet gewend aan explosieve spiergroei. Wanneer we een blessure oplopen, moeten we dus snel herstellen, zodat we weer zo snel mogelijk hard kunnen trainen en de verwachte resultaten kunnen blijven behalen. De beste creatine supplementen helpen je blessures te voorkomen en sneller te herstellen na een intensieve krachtsinspanning, waardoor je sneller in kracht zal toenemen.

Naast het bevorderen van het spierherstel, zorgt een goede creatine ook voor minder (snelle) vermoeidheid tijdens trainingen. De beste creatine werkt min of meer zoals koolhydraten van goede kwaliteit: het helpt meer energie te geven aan degenen die hard gaan trainen. Zonder deze energie kunnen trainingen gemakkelijk uitputtend worden en leiden tot wat we spiervermoeidheid noemen, iets wat het verhogen van je gewichten bijna onmogelijk maakt. Een creatine supplement is een van de meest doeltreffende manieren om energie te geven bij zwaardere trainingen.

Door bovenstaande effecten van creatine wordt dit supplement ook in verband gebracht met de toename van spiermassa. Het komt er min of meer op neer dat creatine helpt bij de eiwitsynthese, een proces dat sterk verbonden is met de toename van spieren en ook vetvrije massa. Bovendien kan dit supplement, door de energietoename en vermindering van spiervermoeidheid tijdens trainingen, een uitstekende manier zijn om jouw (kracht)trainingen intenser en beter te maken

Top 5 beste creatine supplementen

Zoals we in de inleiding van dit artikel al aankondigden, hebben wij de beste creatine van dit moment voor je opgezocht. Bij het samenstellen van de top 5 beste creatines is er vooral gekeken naar de kwaliteit en de prijs van de poeder. Daarnaast zijn ervaringen van anderen ook in beschouwing genomen. Vervolgens hebben we de beste creatine poeders uit deze vergelijking getest en beoordeeld.

Onderstaande top 5 beste creatine supplementen bevat affiliate-links. Dit houdt in dat we commissie ontvangen als je iets koopt via deze links. Dit kost jou natuurlijk niets extra! In sommige gevallen ben je zelfs iets voordeliger uit. Ondanks de affiliate-links kun je erop rekenen dat deze top 5 objectief is samengesteld. Koop je iets via één van deze links? Ontzettend bedankt! Hierdoor kunnen wij méér mooie content produceren!

1 | Creatine – Creapure®
Prijs per 500 gram: €15,19

Kwaliteit
Prijs
Recensies

Beoordeling

De beste creatine momenteel te verkrijgen is de Creatine – Creapure® van Body&Fit. De kwaliteit van deze creatine poeder is erg goed. De poeder is erg zuiver te noemen en je vindt daarom ook veel positieve recensies over dit product. Voor een pot van 500 gram betaal je €15,19.

Er is geen smaak aan deze creatine toegevoegd en daarom kunnen we hier niet veel over zeggen. Wel kunnen we zeggen dat de creatine poeder goed mixt en je dat je geen last van klonten hebt.

De Creatine – Creapure® van Body&Fit bestempelen wij als beste koop op het gebied van creatine supplementen!

4.8

2 | Creatine Monohydraat – Myprotein


beste creatine monohydraat

Prijs: €14,99

Kwaliteit
Prijs
Recensies

Beoordeling

Op de tweede plek vinden we de Creatine Monohydraat van Myprotein. Deze creatine poeder is erg zuiver en is bovendien erg lekker van smaak. Zo is het erg goed te mixen met water, waardoor je een soort lekkere vitaminewater krijgt. Perfect voor tijdens je training als je normaal water een beetje zat bent. Dit zuivere en kwalitatief goede creatine supplement hoort wat ons betreft zeker in de top 5 beste creatines thuis.

4.5

3 | Creatine Monohydrate


beste creatine XXL

Prijs: €17,95

Kwaliteit
Prijs
Recensies

Beoordeling

Op de derde plek van de top 5 beste creatine supplementen staat Creatine Monohydrate van XXL Nutrition. Dit supplement is zeer effectief en helpt met al 5 gram per dosering de prestaties bij explosieve krachtinspanningen flink te verbeteren.
De poeder bestaat uit 100% micronized creatine monohydraat en bevat geen smaak, waardoor het met ieder drankje te mixen is.

Voor een explosieve toename in kracht en vetvrije spiermassa is de Creatine Monohydrate van XXL een erg goede keus!

4.7

4 | CELL-TECH Creatine
Prijs per kilo: €29,99

Kwaliteit
Prijs
Recensies

Beoordeling

Op nummer 4 staat de creatine van Cell Tech, misschien wel het bekendste bodybuilding post-workout & creatine supplement ter wereld. Dit product van Cell Tech is namelijk creatine en de juiste koolhydraten voor na een training in één. Vooral voor moeilijke spiergroeiers is dit product van enorme toegevoegde waarde. Combineer een scoop van deze poeder met één van de beste eiwitshakes en je spieren kunnen niet anders dan groeien.

Wij probeerden de smaak ‘Fruit Punch’ en waren positief verrast. De poeder smaakte goed en mixte bovendien ook prima. Kortom, dit product verdiend hoe dan ook een plekje in de top 5 beste creatines van dit moment.

4.7

5 | EPIC – Dedicated Nutrition
Prijs per kilo: €29,90

Kwaliteit
Prijs
Recensies

Beoordeling

De laatste in de lijst van beste creatine supplementen is EPIC van Dedicated Nutrition. Dit supplement is een creatine en pre-workout in één en daardoor perfect in te nemen voor een intensieve workout! Mensen ervaren deze creatine als erg positief en zijn ook erg te spreken over de smaak.

4.5

Beste creatine voor jouw lichaam

Wij hopen dat bovenstaande top 5 beste creatine poeders je helpen het beste creatine supplement te vinden. Wél willen we nog even benoemen dat iedereen anders is en dan ook ieder lichaam anders reageert op bepaalde voeding en supplementen. Wat voor de één de beste creatine is, kan voor een ander minder goed werken. Zo blijkt bij ongeveer 30% van de mensen extra creatine inname geen effect op de sportprestaties te hebben (bron). We kunnen ons voorstellen dat dit meebeslist of een supplement goed is of niet. Gebruik je inmiddels een paar weken een supplement uit bovenstaande top 5 creatines en heb je het gevoel dat je een enorme toename in kracht voelt? Dan heb je de beste creatine poeder voor jou gevonden. Merk je na een aantal weken nog weinig effect? Probeer dan andere creatine supplementen uit totdat je de ideale poeder voor jou hebt gevonden.

Veelgestelde vragen over creatine

Wat is het effect van creatine?

Creatine voorziet je spieren van energie, waardoor ze minder snel vermoeid raken en minder spierschade oplopen tijdens inspanning. Hierdoor zorgt creatine ervoor dat je langer, zwaarder en vaker kunt trainen en dus sneller spiermassa opbouwt.

Wanneer creatine innemen?

Het maakt niet zoveel uit wanneer je creatine inneemt. Als je maar zorgt dat je dagelijks, op ongeveer hetzelfde moment, het tot je neemt. Zo kun je bijvoorbeeld creatine innemen elke ochtend bij het ontbijt of vóór je workout.

Hoeveel creatine moet ik nemen?

Om erachter te komen hoeveel creatine je moet innemen, adviseren we goed de gebruiksaanwijzing op het product te lezen. Hier staat precies beschreven hoeveel creatine je moet innemen en hoe vaak.

Is creatine slecht?

Creatine monohydraat is een veilig getest supplement. Voor gezonde en fanatieke sporters is nooit aangetoond dat langdurig gebruik van creatine supplementatie slecht is voor de gezondheid.

Klaar om creatine te kopen?

Je bent meer te weten gekomen over creatine en de werking ervan. Ook heb je ontdekt wat de beste creatine supplementen zijn om je sportprestaties te verbeteren. We hopen dat je er veel aan hebt tijdens jouw sportsessies en dat je de gewenste resultaten bereikt! Op zoek naar een makkelijke en snelle manier om je dagelijkse eiwitinname te verhogen? Ontdek dan de beste eiwitrepen van 2022.

Foto van auteur

Daan

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.