Beste creatine 2021: top 3 best getest 💪

Creatine is een supplement dat steeds meer wordt gebruikt door mensen die veel krachttraining of andere lichaamsbeweging doen. Maar wat is creatine precies? En hoe zorgt de beste creatine voor een verbetering in kracht, gezondheid …

Beste creatine

Creatine is een supplement dat steeds meer wordt gebruikt door mensen die veel krachttraining of andere lichaamsbeweging doen. Maar wat is creatine precies? En hoe zorgt de beste creatine voor een verbetering in kracht, gezondheid en resultaten voor degenen die spiergroei of een toename van vetvrije massa nastreven? In dit artikel leggen we het uit en ontdek je welke creatine jij het best kan kopen.

Creatine uitgelegd

Creatine is een stof die zich van nature bevindt in ons lichaam en vooral zit opgeslagen in onze spieren. Deze stof werkt prestatiebevorderend bij explosieve krachtinspanningen en wordt in ons lichaam gevormd door de aminozuren: arginine, glycine en methionine. Vooral onder krachtsporters is creatine een zeer gebruikelijk supplement.

Creatine als sportsupplement

Het supplement creatine, ook wel ‘creatine monohydraat’ genoemd, helpt intensieve (kracht)sporters dagelijks meer creatine tot zich te krijgen en als gevolg beter te presteren tijdens explosieve inspanningen, zoals gewichtheffen of korte sprintjes.

Waarom creatine supplementatie toegevoegde waarde biedt

Spierherstel is een van de belangrijkste voordelen van creatine. Iedereen die hard traint weet dat blessures op de loer kunnen liggen. Onze spieren zijn immers niet gewend aan explosieve spiergroei. Wanneer we een blessure oplopen, moeten we dus snel herstellen, zodat we weer zo snel mogelijk hard kunnen trainen en de verwachte resultaten kunnen blijven behalen. De beste creatine supplementen helpen je blessures te voorkomen en sneller te herstellen na een intensieve krachtsinspanning, waardoor je sneller in kracht zal toenemen.

Naast het bevorderen van het spierherstel, zorgt een goede creatine ook voor minder (snelle) vermoeidheid tijdens trainingen. De beste creatine werkt min of meer zoals koolhydraten van goede kwaliteit: het helpt meer energie te geven aan degenen die hard gaan trainen. Zonder deze energie kunnen trainingen gemakkelijk uitputtend worden en leiden tot wat we spiervermoeidheid noemen, iets wat het verhogen van je gewichten bijna onmogelijk maakt. Een creatine supplement is een van de meest doeltreffende manieren om energie te geven bij zwaardere trainingen.

Door bovenstaande effecten van creatine wordt dit supplement ook in verband gebracht met de toename van spiermassa. Het komt er min of meer op neer dat creatine helpt bij de eiwitsynthese, een proces dat sterk verbonden is met de toename van spieren en ook vetvrije massa. Bovendien kan dit supplement, door de energietoename en vermindering van spiervermoeidheid tijdens trainingen, een uitstekende manier zijn om jouw (kracht)trainingen intenser en beter te maken

Top 3 beste creatine supplementen

Zoals we in de inleiding van dit artikel al aankondigden, hebben wij de beste creatine van dit moment voor je opgezocht. Bij het samenstellen van de top 3 beste creatines is er vooral gekeken naar de kwaliteit en de prijs van de poeder. Daarnaast zijn ervaringen van anderen ook in beschouwing genomen. Vervolgens hebben we de beste creatine poeders uit deze vergelijking getest en beoordeeld.

Onderstaande top 3 beste creatine supplementen bevat affiliate-links. Dit houdt in dat we commissie ontvangen als je iets koopt via deze links. Dit kost jou natuurlijk niets extra! In sommige gevallen ben je zelfs iets voordeliger uit. Ondanks de affiliate-links kun je erop rekenen dat deze top 3 objectief is samengesteld. Koop je iets via één van deze links? Ontzettend bedankt! Hierdoor kunnen wij méér mooie content produceren!

1 | Creatine – Creapure®
Prijs per 500 gram: €15,19

Kwaliteit
Prijs
Recensies

Beoordeling

De beste creatine momenteel te verkrijgen is de Creatine – Creapure® van Body&Fit. De kwaliteit van deze creatine poeder is erg goed. De poeder is erg zuiver te noemen en je vindt daarom ook veel positieve recensies over dit product. Voor een pot van 500 gram betaal je €15,19.

Er is geen smaak aan deze creatine toegevoegd en daarom kunnen we hier niet veel over zeggen. Wel kunnen we zeggen dat de creatine poeder goed mixt en je dat je geen last van klonten hebt.

De Creatine – Creapure® van Body&Fit bestempelen wij als beste koop op het gebied van creatine supplementen!

4.8

2 | CELL-TECH Creatine
Prijs per kilo: €29,99

Kwaliteit
Prijs
Recensies

Beoordeling

Op nummer 2 staat de creatine van Cell Tech, misschien wel het bekendste bodybuilding post-workout & creatine supplement ter wereld. Dit product van Cell Tech is namelijk creatine en de juiste koolhydraten voor na een training in één. Vooral voor moeilijke spiergroeiers is dit product van enorme toegevoegde waarde. Combineer een scoop van deze poeder met één van de beste eiwitshakes en je spieren kunnen niet anders dan groeien.

Wij probeerden de smaak ‘Fruit Punch’ en waren positief verrast. De poeder smaakte goed en mixte bovendien ook prima.

4.7

3 | EPIC – Dedicated Nutrition
Prijs per kilo: €29,90

Kwaliteit
Prijs
Recensies

Beoordeling

De derde in de lijst van beste creatine supplementen is EPIC van Dedicated Nutrition. Dit supplement is een creatine en pre-workout in één en daardoor perfect in te nemen voor een intensieve workout! Mensen ervaren dit product bovendien als erg positief.

4.5

Beste creatine voor jouw lichaam

Wij hopen dat bovenstaande top 5 beste creatine poeders je helpen het beste creatine supplement te vinden. Wél willen we nog even benoemen dat iedereen anders is en dan ook ieder lichaam anders reageert op bepaalde voeding en supplementen. Wat voor de één de beste creatine is, kan voor een ander minder goed werken. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij de beste pre workout. We kunnen ons voorstellen dat dit meebeslist of een supplement goed is of niet.

Veelgestelde vragen over creatine

Wanneer creatine innemen?

Het maakt niet zoveel uit wanneer je creatine inneemt. Als je maar zorgt dat je dagelijks, op ongeveer hetzelfde moment, het tot je neemt. Zo kun je bijvoorbeeld creatine innemen elke ochtend bij het ontbijt of vóór je workout.

Hoeveel creatine moet ik nemen?

Om erachter te komen hoeveel creatine je moet innemen, adviseren we goed de gebruiksaanwijzing op het product te lezen. Hier staat precies beschreven hoeveel creatine je moet innemen en hoe vaak.

Klaar om te kopen?

Je bent meer te weten gekomen over creatine en de werking ervan. Ook heb je ontdekt wat de beste creatine supplementen zijn om je sportprestaties te verbeteren. We hopen dat je er veel aan hebt tijdens jouw sportsessies en dat je de gewenste resultaten bereikt!