Beste mobiele airco 2022 | top 5 best getest

Bijgewerkt op:

Beste mobiele airco afbeelding

Ben jij dit jaar niet weer van plan in een enorm warm huis te zitten en ben je op zoek naar de beste mobiele airco? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben diverse mobiele airco’s getest en de beste voor deze zomer op een rij gezet. Wij verwachten namelijk dat het dit jaar weer net zo warm gaat worden als afgelopen jaren en als dat daadwerkelijk het geval is, wil je maar al te graag beschikken over een verkoelingssysteem. Tijdens de zomer komt een goede mobiele airco dan ook ontzettend goed van pas! 

De eindresultaten:

1

Pinguino PAC CN93 ECO

De’Longhi

2

Pinguino PAC N90 ECO

De’Longhi

3

Xtra

Aspen

4

ACB07K01

Fuave

5

2100 X 

Trotec

Op zoek naar een goede deal?

Wat is een mobiele airco?

Een mobiele airco is eigenlijk hetzelfde als een normaal (vast) airconditioningsysteem, maar dan op wielen. Met een goede mobiele airco regel je de temperatuur en de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte. Dankzij de wieltjes kun je deze airco eenvoudig verplaatsen naar de kamer waar je verkoeling nodig hebt. Ook berg je een mobiele airco makkelijk op als je hem niet nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden. Een mobiele airco bevat altijd een afvoerslang, waarmee je warme lucht naar buiten voert. Deze afvoerslang plaats je via een raam of deur naar buiten. Met behulp van koelvloeistof wekt de mobiele airconditioning koude lucht op, waardoor een ruimte heerlijk verkoelt wordt. Let op! Een mobiele airco is iets anders dan een aircooler!

Verschillen mobiele airco en aircooler

Maar wat is dan het verschil? Qua uiterlijk hebben mobiele airco’s en aircoolers best veel gemeen, maar qua functionaliteit zijn het toch echt twee verschillende apparaten. Zoals hierboven al beschreven, bevat een mobiele airco een afvoerslang voor de warme lucht. Een aircooler heeft dit niet. Mede dankzij deze afvoerslang kun je met een goede mobiele airco de temperatuur in een ruimte met wel 10 graden omlaag brengen. Met een aircooler kun je een ruimte met maximaal 3 graden verkoelen. Bij een mobiele airconditioning kun je gewoon het gewenste aantal graden instellen, terwijl je bij een aircooler alleen een aantal kracht standen hebt. Het laatste grote verschil is dat een mobiele airco werkt met koelvloeistof. Een aircooler werkt met water en koelelementen. 

De verschillen:

Mobiele aircoAircooler
Erg verkoelendVerkoelen met max. 3 graden
Gewenste temperatuur instellenVerschillende ventilatiestanden
LuchtontvochtigingLuchtbevochtiger
AfvoerslangGeen afvoerslang
KoelvloeistofWater met koelelementen

Top 5 beste mobiele airco’s voor deze zomer

En dan nu waar je naar op zoek was; de beste mobiele airco’s van dit moment. Hiervoor hebben wij een top 5 samengesteld. Aan de hand van het geluidsniveau, de energiezuinigheid, aantal m2 geschiktheid en de aankoopprijs zijn wij tot deze beste mobiele airco’s van 2022 gekomen.

Onderstaande top 5 beste mobiele airco’s bevat affiliate-links. Dit houdt in dat we commissie ontvangen als je iets koopt via deze links. Dit kost jou uiteraard niets extra! In sommige gevallen ben je zelfs iets voordeliger uit. Ondanks de affiliate-links kun je erop rekenen dat deze top 5 objectief is samengesteld. Koop je iets via één van deze links? Ontzettend bedankt! Hierdoor kunnen wij méér mooie content maken!

1 | De’Longhi Pinguino PAC CN93 ECO – Mobiele Airco

De beste mobiele airco van dit moment is de De’Longhi Pinguino PAC CN93 ECO. Deze mobiele airco is met een koelvermogen van 10500 BTU geschikt voor ruimtes tot 36 vierkante meter. Met deze airco breng je de kamertemperatuur eenvoudig naar jouw gewenste aantal graden! Met het energielabel A is de De’Longhi Pinguino PAC CN93 ECO één van de zuinigste mobiele airco’s te verkrijgen. Ook niet geheel onbelangrijk. Daarnaast heeft deze mobiele airco een geluidsniveau van 64 dB. Naast het verkoelen van ruimte kun je met de mobiele airco van De’Longhi een kamer ook ontvochtigen tot wel 36 liter per dag. Voor een prijs van €633,- heb je een zeer uitgebreide mobiele airco met tal van verschillende opties.

2 | De’Longhi Pinguino PAC N90 ECO

De nummer 2 in de lijst van beste mobiele airco’s is de Pinguino PAC N90 ECO. Ook van De’Longhi. De PAC N90 ECO heeft een koelvermogen van 9800 BTU en is hiermee geschikt voor ruimtes tot 36 m². Deze goede mobiele airco valt onder het energielabel A. Hij is dus iets minder krachtig dan de PAC CN93 ECO, maar even energiezuinig te noemen. Deze mobiele airco van De’Longhi heeft een geluidsniveau van 63 dB. Met de afstandsbediening stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in. De De’Longhi Pinguino PAC N90 ECO kost €619,-.

3 | Aspen Xtra

De Aspen Xtra mobiele airco is op de derde plek geëindigd van de top 5 beste mobiele airco’s. Deze mobiele airco is te gebruiken voor ruimtes tot maar liefst 40 vierkante meter! Het beschikt over een krachtig koelvermogen van 12000 BTU. Het geluidsniveau van de mobiele airco is 62dB en ook valt hij onder het energielabel A. De aanschafprijs is €549,-. Dit is aan de dure kant, maar je kunt er dan ook erg grote ruimtes mee koelen!

4 | Fuave ACB07K01 Mobiele Airco

Op nummer 4 staat de Fuave ACB07K01. Deze mobiele airco behoort tot de beste mobiele airco’s omdat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is. Voor €249,- haal je namelijk een goede en energiezuinige airco in huis met een koelvermogen van 7000 BTU. Hiermee kun je ruimtes tot 20 m² verkoelen tot de temperatuur die jij wil! De Fuave ACB07K01 heeft net als de nummer 1 en 2 in deze lijst, een geluidsniveau van 63 dB. Als je op zoek bent naar een goede en goedkope mobiele airco, is dit de juiste keus!

5 | TROTEC PAC 2100 X

Op de laatste plek van de top 5 beste mobiele airco’s staat de TROTEC PAC 2100 X. Deze mobiele airco is vergelijkbaar met de JustFire AIRCO7000 en heeft een aanschafprijs van €239,95. Het nadeel ten opzichte van de JustFire mobiel airco is dat de lengte van de afvoerslang van de TROTEC PAC 2100 X maar 1,5 meter is. Bij de JustFire AIRCO7000 is dit 4 meter. Desalniettemin, is ook deze mobiele airco een goede optie als je niet teveel geld kwijt wilt zijn!

Beste mobiele airco onder de €350,-

Als je niet te veel geld wil uitgeven aan een goede mobiele airco, raden wij de JustFire AIRCO7000 aan! Dit is naar onze mening de beste mobiele airco te verkrijgen onder de €350,-. Als je op zoek bent naar een airco voor ruimtes tot 23 vierkante meter, is de JustFire AIRCO 7000 een heuse aanrader!

Voordelen en nadelen van mobiele airco’s

Wat zijn de voordelen van een mobiele airco?

  • Je stelt eenvoudig de gewenste temperatuur in. Vaak kan dit door middel van een handige afstandsbediening.
  • Je hoeft in de zomer niet meer nachten wakker te liggen van de warmte.
  • Een mobiele airco verplaats je makkelijk naar de ruimte waar jij verkoeling nodig hebt.
  • Een mobiele airco is een goedkoop alternatief voor een vast airco systeem in je huis.
  • Je bergt een mobiele airco ook eenvoudig op als je hem niet gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden. 
  • De beste mobiele airco’s hebben veel meer opties dan alleen een ruimte verkoelen. Lees hiervoor goed de productbeschrijving door.

Wat zijn de nadelen van een mobiele airco?

  • Er moet een afvoerslang naar buiten geplaatst worden. Hierdoor is het lastiger om ruimtes zonder raam te verkoelen.
  • Sommige mobiele airco’s zijn gehorig.

Waar op letten bij het kopen van de beste mobiele airco?

Als jij een mobiele airco wil aanschaffen, snappen wij dat heel erg goed. Niemand wil in de zomer namelijk wakker liggen van de hitte. Houd bij de aankoop van de beste mobiele airco rekening met een aantal factoren. Onderzoek goed voor welke ruimtes de airco geschikt is en hoeveel koelvermogen het heeft. Let ook aandachtig op het geluidsniveau van de mobiele airco. Als een airco enorm veel lawaai maakt is dat namelijk ontzettend irritant. Lees ook goed de reviews en ervaringen van anderen, zodat je objectieve meningen bekijkt. Houd tot slot ook rekening met het energielabel van de mobiele airco. Je wilt namelijk geen hoge energierekening aan het einde van de maand. Neem eventueel ook de lengte van de afvoerslang mee in je afweging. Als deze erg kort is moet je namelijk een nieuwe slang erbij kopen. Als je goed rekening houdt met deze factoren vind je eenvoudig de beste mobiele airco die aan jouw wensen voldoet!

Wat zegt het geluidsniveau over de beste mobiele airco’s

Naast de effectiviteit van de mobiele airco is het geluidsniveau erg belangrijk. Als je eerst niet kon slapen door de warmte, kun je door het lawaai van een mobiele airco met een hoog geluidsniveau nog steeds niet slapen. Maar wat zegt het geluidsniveau precies? De beste mobiele airco’s hebben een geluidsniveau tussen de 50 en 65 decibel. Dit geluid is te vergelijken met achtergrondgeluiden of het geluid van een elektrische tandenborstel. Met een mobiele airco van dit geluidsniveau val je prima in slaap! Mobiele airco’s met een geluidsniveau van 65dB of hoger worden gezien als behoorlijk luidruchtig. Dit niveau is te vergelijken met een ouderwetse afzuigkap.

Raamafdichting voor mobiele airco’s

De beste mobiele airco aangeschaft? Daar zul je geen spijt van krijgen. Bij sommige mobiele airco’s krijg je een raamafdichting. Als dit niet het geval is, raden wij het aan om deze alsnog aan te schaffen. Met een raamafdichting voor een mobiele airco dicht je namelijk eenvoudig het raam waar je de afvoerslang in plaatst. Zo blijft de warme lucht gewoon buiten.

Veel gestelde vragen over mobiele airco’s

Hoe werkt een mobiele airco?

Bij een mobiele airco legt de lucht een bepaalt circuit af. De vloeistof in de mobiele airco verdampt door de warme lucht die het opzuigt. De lucht wordt hierdoor koel, maar de vloeistof warm. De warme vloeistof wordt via een buis naar buiten afgevoerd. De koele lucht wordt door de beste mobiele airco in de ruimte geblazen. Een mobiele airco is geen split unit. Zo’n airco bestaat namelijk uit binnen en buitenunits.

Werkt een mobiele airco ook zonder afvoerslang naar buiten?

Een mobiele airco werkt niet zonder afvoerslang. Zonder slang naar buiten kan de warme lucht namelijk niet worden afgevoerd. Als je lucht wilt koelen met een mobiele airco, heb je dus een gat of raam naar buiten nodig. Houdt daar rekening mee.

Wat is het energieverbruik van een mobiele airco?

De gemiddelde mobiele airco verbruikt ongeveer 1 kWh stroom per uur. Omgerekend in euro’s is dit ongeveer 22 cent per uur.

Wat betekent BTU?

BTU is de eenheid waarmee het vermogen van een mobiele airco wordt weergegeven. Hoe hoger het BTU, hoe meer vermogen de mobiele airco dus heeft.