Krachttraining thuis: succesvol sporten zonder sportschool

Bijgewerkt op:

Krachttraining vanuit huis

Als je aan krachttraining denkt, dan zie je al snel een sportschool voor je. Maar wist je dat je ook heel goed krachttraining vanuit huis kunt doen? Gewoon in de woonkamer, slaapkamer of garage maak je met de juiste tools je eigen sportruimte. Lees snel verder en ontdek onze tips voor veelzijdige en complete krachttrainingen bij je thuis!

Waarom krachttraining vanuit huis?

Er zijn allerlei redenen waarom krachtsporters thuis willen trainen. Misschien begin je net en voel je je nog niet zo op je gemak tussen de ervaren krachtpatsers? Krachttraining vanuit huis is dan een goede methode om te beginnen. Of heb je een erg druk leven? Dan schiet de training er misschien te vaak bij in omdat je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan. Ook dan is krachttraining thuis een mooie oplossing, omdat je daarmee geen tijd verliest met de tocht naar de sportschool. Verder is thuis trainen een mogelijkheid als je op tijden wilt sporten dat de sportschool dicht is of als je extra wilt oefenen. 

Ontdek de beste fitnessartikelen voor je krachttraining thuis

Een goede krachttraining begint met een goede uitrusting. Gelukkig zijn er allerlei instrumenten beschikbaar waarmee je eenvoudig een veelzijdige home gym maakt. Zo kun je met een powerband elastiek allerlei armoefeningen doen. Of gebruik de battle rope. Ook voor je krachttraining vanuit thuis is dit instrument heel geschikt. Wil je graag met gewichten trainen? Kies dan voor verstelbare dumbbells. Deze nemen weinig plaats in beslag, terwijl je makkelijk het gewicht kunt veranderen. Bovendien zijn dumbbells veelzijdig. Niet alleen je armen kun je hier goed mee trainen, maar ook bijvoorbeeld je borst, rug, buik en benen.

Let ook hierop als je thuis krachttraining wilt doen

Thuis trainen vraagt wel meer discipline. Het is makkelijker om een training over te slaan dan wanneer je coach in de sportschool op je wacht. Zorg daarom voor een trainingsschema en vaste trainingstijden. Misschien is een goed moment voor jou als je net thuiskomt van je werk? Of train je liever voordat je ‘s morgens de deur uitgaat? Maar wanneer je ook traint, let op je techniek. Koop daarom naast je trainingsinstrumenten ook een spiegel. Zo kun je je techniek checken, maar ook je vorderingen. Dat motiveert om door te gaan met je krachttraining thuis!

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.