Train thuis met verstelbare dumbbells

Bijgewerkt op:

Wil je echt alle spieren aanpakken tijdens een training? Dan heb je meer nodig dan apparaten, namelijk losse gewichten. Nu heb je in de sportschool ruim de keuze uit allerlei soorten, maten en zwaartes. Maar wat nu als je thuis wilt trainen? Dan zijn verstelbare dumbbells de oplossing. Die stel je in op het gewicht dat jij nodig hebt en nemen bovendien weinig ruimte in.

Varieer je training eenvoudig met verstelbare gewichten

In de sportschool werk je met vaste dumbbells. Elk exemplaar heeft zijn eigen gewicht. Dus wanneer je bijvoorbeeld iets zwaarder wilt trainen, pak je gewoon een halter met een paar kilo extra uit het rek. Maar er bestaan ook dumbbells die verstelbaar zijn. Dit zijn gewichten waarvan je de zwaarte kunt wijzigen. Er zijn bijvoorbeeld verstelbare halters die bestaan uit een staaf en losse halterschijven. Door schijven weg te halen of toe te voegen, bepaal je het gewicht. Wil je het nog eenvoudiger? Kies dan voor verstelbare halters waarbij je automatisch het gewicht kunt aanpassen. Deze dumbbells worden geleverd met een basisstation waarmee je de zwaartes van je gewichten kunt bepalen. 

Bespaar kosten met een dumbbell die verstelbaar is

Thuis trainen is dus goed mogelijk met een verstelbare dumbbellset. Behalve dat je eenvoudig het gewicht aanpast, bespaar je ook op de kosten. Je hoeft nu namelijk niet voor iedere zwaarte een aparte halter te kopen. Met verstelbare gewichten heb je alles wat je nodig hebt voor een effectieve krachttraining met dumbbells. Daarbij heb je ook met verstelbare halters een ruime keuze uit gewichten. Zo bestaan er verstelbare dumbbells tot 40 kg.

Verstelbare halters: ook als je weinig plek hebt

Nog een voordeel van verstelbare gewichten is dat ze weinig ruimte innemen. Misschien is het wel makkelijk om in de sportschool even snel een lichtere of zwaardere dumbbell te pakken tijdens je training. Maar daar hebben ze ook plaats om een serie gewichten te stallen. Thuis, of in je home gym, heb je vast geen plek voor een rek met dumbbells. Met een verstelbare dumbbellset train je alsof je de faciliteiten van de sportschool hebt, terwijl je maar weinig plek nodig hebt. 

Train je dus graag met gewichten en wil je dat ook thuis of in je home gym doen? Denk dan aan verstelbare dumbbells!

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.