Zo maak je van je zolder een home gym!

Bijgewerkt op:

Een home gym biedt mogelijkheden voor iedereen met een druk leven. Zo kun je ieder moment je fitness oefeningen doen en hoef je niet eerst spullen te pakken, naar de sportschool te rijden en maar hopen dat je favoriete apparaten vrij zijn. Als je thuis over een ruime zolder beschikt, is dit de ideale ruimte om je home gym te maken. De meeste zolders kun je namelijk met een paar eenvoudige aanpassingen omtoveren tot de perfecte fitnessruimte. We vertellen je hoe!

Maak ruimte vrij

Vaak is de zolder een soort opslag van alles en nog wat, waardoor deze ruimte al snel een grote rommel wordt. Is dit bij jou ook het geval? Zorg dan snel dat er ruimte vrijkomt door de boel op te ruimen. Al snel zul je merken dat er een plekje is voor een fitnessbankje en wat dumbells. Wil je meer apparatuur aanschaffen of simpelweg een grotere ruimte tot je beschikking hebben? Dan kan een dakkapel uitkomst bieden. Een goede dakkapellen specialist zorgt er binnen enkele weken voor dat je zolder niet alleen veel ruimer lijkt, maar het ook is. Zo geniet je van meer licht én ruimte om optimaal te trainen. Bovendien maakt een dakkapel het mogelijk om ramen open te zetten en de zolder te luchten. Vooral op warme zomerdagen is dit onmisbaar.

Kies de juiste apparaten

Als je genoeg ruimte beschikbaar hebt, is het tijd om te bedenken welke apparatuur je in je thuisgym wilt plaatsen. Doe wat onderzoek op het internet of vraag advies aan een fitnesscoach. Er zijn tegenwoordig allerlei machines en apparaten op de markt die multifunctioneel zijn. Zo kun je met een multistation diverse spiergroepen trainen, waardoor je met één apparaat misschien wel alles in huis hebt voor jouw fitnessdoelen. Onze tip: kijk voor fitness apparaten eerst op marktplaats, voordat je een compleet nieuw product koopt. Zo kun je flink wat geld besparen.

Zorg voor een goede ondergrond

Probeer je fitness plek te voorzien van de juiste ondergrond. Je wilt immers niet je vloer beschadigen met zware gewichten of andere fitness accessoires. Creëer daarom een goede sportvloer met rubberen tegels of gebruik een fitnessmat. Zo kun je er zeker van zijn dat je vloer beschermd is tegen krassen of andere beschadigingen.

We hopen dat je met bovenstaande tips van jouw zolder de perfecte thuisgym kunt maken, zodat je volle bak meer spiermassa kunt opbouwen!

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.