Een proteïne shake als ontbijt: gezond en makkelijk

Bijgewerkt op:

Een proteïne shake nemen als ontbijt? Je hebt er vast wel van gehoord. Maar waarom zou je dat doen? We leggen je graag de voordelen van veel eiwitten bij je ontbijt, uit. Dus als je wilt weten of, wanneer en waarom een eiwitshake als ontbijt slim is? Lees dan snel verder. 

Geef je spieren een goede start met eiwitten bij het ontbijt

Je dag beginnen met eiwitten, of anders gezegd proteïnen, is een goed idee. Na een nacht zonder eten heeft je lichaam weer behoefte aan nieuwe voedingsstoffen. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het behoud van je spiermassa. Bovendien spelen ze een rol in het herstel van je spieren als je bijvoorbeeld hard hebt getraind. Het is daarom belangrijk dat je dag goed begint met een ontbijt met genoeg eiwitten. 

Nu grote korting bij Body&Fit

Ontdek de voordelen van een proteïne shake als ontbijt

Een eiwitshake is echt een uitkomst als je niet zo graag de ochtend begint met proteïnerijk voedsel. Of misschien vind je eieren bakken of koken teveel gedoe ‘s ochtends? Met een shake kun je dan toch een eiwitrijke start van de dag maken. Een proteïne shake is zo klaar! Zo help je je lichaam dagelijks eenvoudig aan extra eiwitten.

Een eiwitshake als ontbijt: ook als je wilt afvallen

Ben je bang dat je aankomt of wil je een paar kilo’s kwijt? Dan is een proteïne shake als ontbijt een echte aanrader. Proteïnen zijn namelijk verzadigend. Dat houdt in dat een eiwitshake als ontbijt zorgt dat je de tussendoortjes makkelijker laat staan. Daarmee wordt het eenvoudiger om op je calorie-inname te letten en niet meer te nemen dan je nodig hebt. 

Maak een proteïne shake als ontbijt extra lekker

Behalve makkelijk en voedzaam zijn de beste eiwitshakes ook lekker. Bovendien kun je dit ontbijt ook pimpen met bijvoorbeeld fruit, koffie of noten. Zo maak je je eiwitrijke ontbijt eenvoudig extra smakelijk en gezond. Wil je je lichaam een voedzame start geven iedere dag zonder dat het je veel tijd kost? Kies dan voor een eiwitshake als ontbijt!

Andere gezonde keuze

Heb je ’s ochtends niet echt zin in een eiwitshake? Probeer dan je benodigde voedingsstoffen uit iets anders te halen. Een goed alternatief voor een eiwitshake als ontbijt, is een bak kwark met daarin fruit, noten en zaden.

eiwitshake als ontbijt alternatief
Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.