Cafeïne kauwgom: een handige pre-workout

Bijgewerkt op:

Heb je geen zin in een kop koffie of energiedrankje, maar kun je wel een boost gebruiken? Dan kun je energie krijgen door kauwgom. Er bestaat namelijk cafeïne kauwgom. En zoals je vast weet, geeft cafeïne een opkikker. Maar hoe werkt dat stofje als het in kauwgom zit? 

Wat is kauwgom met cafeïne?

Cafeïne kauwgom is eigenlijk gewoon gum waar cafeïne aan is toegevoegd. Afhankelijk van het merk kan de dosis variëren. Kies je bijvoorbeeld voor de First Energy Gum van Mark Tuitert, dan krijg je ongeveer de hoeveelheid cafeïne van twee kopjes koffie binnen. Deze kauwgom is ook wat groter dan normale kauwgoms, omdat de cafeïne in een vloeistof in de kern van de gum zit. 

Hoe werkt het kauwgom?

Cafeïne maakt alert, en is dus ideaal als je een sportprestatie moet leveren. Bovendien voel je pijn en vermoeidheid minder door dit stofje. Het handige van kauwgom met cafeïne is dat het sneller werkt. Al na tien minuten heeft het effect. Dit komt doordat de cafeïne via de slijmvliezen in je mond wordt opgenomen. Drink je koffie of een energiedrankje, dan gebeurt dat door je maag-darmstelsel. Daardoor voel je de werking pas na een half uur tot drie kwartier. 

Ontdek de voordelen

Door de snelle werking van gum kun je de cafeïne nauwkeuriger doseren. Neem gewoon tien minuten voordat je gaat trainen een kauwgom. Het effect blijft ongeveer 5 uur aanhouden. Daardoor kun je ook na je training van de energieboost profiteren. Bovendien hoef je met een cafeïne gum niet bang te zijn voor maag- of darmklachten die bij een kop koffie wel kunnen optreden.

Cafeïne kauwgom: een effectieve pre-workout 

Als pre-workout is cafeïne gum een handig en snelle methode voor meer energie. Maar ook voor andere activiteiten kan gum met cafeïne van pas komen. Heb je bijvoorbeeld een belangrijke presentatie? Of heb je een middag vol vergaderingen voor de boeg? Cafeïne kauwgom helpt om je hier beter doorheen te slaan. Bovendien heb je dan ook meer zin en energie om na je werk te gaan sporten!

cafeïne kauwgom
Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.