Niet alle eiwitshakes zijn slecht voor je darmen 

Bijgewerkt op:

eiwitshakes slecht voor darmen

Eiwitshakes zijn een waardevolle aanvulling op de voeding van krachtsporters. Dit omdat je bij het opbouwen van spieren extra proteïnen nodig hebt. Maar er is ook een nadeel. Niet iedereen kan namelijk goed tegen proteïnepoeder. Heb je ook last van je darmen na een eiwitshake? Of krijg je buikpijn na het nemen van een shake? Lees dan vooral verder en ontdek waaraan het kan liggen en wat je ertegen kunt doen.

Buikpijn en diarree van eiwitshakes: ontdek de oorzaken

Er kunnen verschillende redenen zijn als je buikpijn van een eiwitshake krijgt of iets te vaak naar het toilet moet. Een daarvan is dat eiwitten voor je lichaam moeilijker te verteren zijn. Of misschien is je dieet te eenzijdig doordat je voornamelijk proteïnen eet en te weinig andere voedingsstoffen, zoals vezels. Hierdoor kunnen de extra proteïnen van eiwitshakes slecht voor je darmen zijn. 

Ook je buik heeft het vaak moeilijk bij te veel eiwitten, omdat deze verzurend zijn. Buikpijn na een eiwitshake kan dan ontstaan door een te hoge zuurgraad. Tenslotte is overgevoeligheid voor lactose of gluten soms de reden waarom je last van je darmen na een eiwitshake krijgt. Veel eiwitshakes bevatten namelijk één of zelfs beide stoffen. 

Nu grote korting bij Body&Fit

De oplossing: geen last meer van je darmen na een eiwitshake

Nu je de oorzaken van buikpijn of diarree na eiwitshakes weet, kun je je spijsverteringsproblemen oplossen. Misschien moet je meer groenten en fruit eten als je dieet tot nu toe te eenzijdig was. Ook kan het helpen om minder zuivel te nemen om overbelasting van je lichaam door eiwitten te voorkomen. Ligt het echter aan de lactose of gluten? Dan kun je lactose- en glutenvrije eiwitshakes kopen. Verder zijn er proteïneshakes die ook andere voedingsstoffen bevatten, waardoor ze lichter verteerbaar zijn. Dus let goed op de ingrediënten en ontdek eiwitshakes die niet slecht zijn voor je darmen!

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.