De voordelen van eiwitshakes

Bijgewerkt op:

Voor jou gaat er geen week voorbij zonder sport. Je bent actief en bezig met het verbeteren van je sportieve prestaties. Waarschijnlijk vind je het ook belangrijk voor je activiteiten dat je snel over meer spiermassa beschikt. Daarom let je ook goed op je voeding. Genoeg, maar niet te veel vetten en koolhydraten, voldoende vitamines, spoorelementen en mineralen een vooral genoeg eiwitten. Eiwitten vormen immers de belangrijkste bouwstoffen voor je spieren en helpen je om nog beter te worden in je sport dan je al was. Wat weet je eigenlijk over de eiwitten? En heb je wel eens nagedacht over eiwitsupplementen, zoals eiwitshakes? Welke voordelen heeft eiwitshakes?

Hoe belangrijk zijn eiwitten voor mij?

Eiwitten of proteïnen zijn de belangrijkste bouwstoffen van je lichaam. Eiwitten bestaan uit aminozuren. Je lichaam kan ongeveer 20 aminozuren gebruiken om elk gewenst eiwit in je lichaam zelf te produceren. De erfelijke informatie op je DNA bevat hier de instructies voor. Veel van de benodigde aminozuren kan je lichaam aanmaken uit andere aminozuren of andere bestanddelen van je voeding. Een aantal aminozuren, die bekend staan als essentiële aminozuren, moeten in je voeding zitten. Als je aan eiwitten denkt, sta dan niet alleen stil bij spierweefsel. Ook je kraakbeen, de antilichamen die je beschermen tegen infecties en de vele enzymen die betrokken zijn bij het functioneren van je lichaamsprocessen, bestaan uit eiwitten. Zonder eiwitten kan je niet functioneren of leven.

Kan ik een eiwittekort oplopen?

Met het voedingspatroon zoals wij het in Nederland kennen, moet je echt je best doen om een eiwittekort op te lopen. Toch is het mogelijk om een tijdelijke extra behoefte aan eiwitten te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je herstelt van een blessure, een ongeluk of een langdurige ziekte. Bijvoorbeeld als je spiermassa nog niet van een optimaal niveau is. Of wanneer je extra hard traint voor een toernooi. Eiwitten gebruik je niet alleen als bouwstof voor extra spiermassa, maar ook om micro-blessures die altijd ontstaan tijdens het trainen, te repareren. Ook al krijg je genoeg eiwitten binnen, dan kan de samenstelling nog niet optimaal zijn. Dit speelt vooral een rol bij vegetariërs en veganisten, die geen dierlijk voedsel tot zich willen nemen. 

Voordelen van gezonde eiwitshakes

Met gezonde eiwitshakes zorg je ervoor dat je lichaam altijd voldoende eiwitten binnenkrijgt. Goede eiwitshakes geven je ook een optimale samenstelling op het niveau van aminozuren. Het is verstandig om eiwitshakes niet als vervanger van normale voeding te zien, maar wel als praktische en makkelijk te verteren aanvulling. Eiwitshakes waar je veel baat bij kunt hebben, zijn vaak verkrijgbaar in poedervorm, zodat je makkelijk kunt doseren. Voeg het toe aan melk, water of vruchtensap en geniet van de heilzame werking, voor of na je intensieve training.

Eiwitshakes en overige eiwitrijke voedingsmiddelen, online verkrijgbaar

Als je besluit om je dagelijkse voeding te verrijken met eiwitshakes, neem ze dan af van een betrouwbare online leverancier die bekend staat om zijn continue kwaliteit. Body Supplies is zo’n leverancier en heeft terecht een goede reputatie opgebouwd. In hun assortiment vind je bovendien ook een ruime keuze aan andere supplementen, eiwitrijke snacks en andere sportvoeding die jou kan helpen om nog beter en sneller je doelen te behalen.

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.