Kant-en-klare sportmaaltijden: de voor- en nadelen!

Bijgewerkt op:

Als je veel bezig bent met sporten en een gezonde levensstijl, dan weet je dat een gezond en variërend voedingspatroon ontzettend belangrijk is. Maar soms is het lastig om de tijd te vinden voor het maken van een gezonde maaltijd. Dat is waar kant-en-klare sportmaaltijden van pas komen! Voor dit artikel verdiepten we ons in deze steeds populairder wordende dienst en bespreken we de voor- en nadelen van deze maaltijden, zodat je kunt beslissen of het iets voor jou is!

Voordelen van kant-en-klare sportmaaltijden

Een van de belangrijkste voordelen van kant-en-klare sportmaaltijden is dat je er snel en gemakkelijk alle belangrijke voedingsstoffen mee binnenkrijgt die nodig zijn voor het behalen van je fitnessdoelen. Of je nu streeft naar het opbouwen van spiermassa, of bezig bent met afvallen. Je kiest simpelweg een pakket dat bij je doel past en je krijgt direct het gewenste aantal porties thuisbezorgd. Je hoeft dus geen boodschappen te doen en je bent geen tijd kwijt aan koken. De kant-en-klare maaltijden zijn ook erg handig om mee te nemen. Smoesjes dat je geen tijd had voor een gezonde maaltijd zijn dus verleden tijd.

Nu grote korting bij Body&Fit

Nadeel van kant-en-klare sportmaaltijden

Zoals je waarschijnlijk wel had verwacht, zit er wel een kleine kanttekening aan het gebruiken van kant-en-klare sportmaaltijden. En dat is de prijs. Over het algemeen ben je voor deze maaltijden namelijk duurder uit dan wanneer je zelf de ingrediënten haalt en aanzet tot koken. De vraag die je jezelf moet stellen is dus: ben ik bereid om iets meer te betalen in ruil voor meer tijd en gemak?

Sportmaaltijden abonnement

De meeste aanbieders van kant-en-klare sportmaaltijden bieden ook een abonnementsvorm aan. Vaak is dit een slimme keuze om periodiek nieuwe maaltijden te ontvangen en daardoor van korting op de maaltijden te genieten. Mocht je dus overtuigd zijn en kun je niet meer zonder deze gezonde maaltijden, dan is het advies om een abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je dit abonnement tijdig stopzet als je geen sportmaaltijden meer wilt ontvangen.

Kant en klare sportmaaltijden

Is het iets voor jou?

Zoals hierboven al vermeld, kun je bepalen of kant-en-klare sportmaaltijden iets voor jou is door na te gaan of je het oké vindt om iets meer geld kwijt te zijn in ruil voor tijd en enorme gemak. Die keuze is voor iedereen persoonlijk. Als je het ons vraagt, zijn kant-en-klare sportmaaltijden een ideale oplossing voor mensen die een druk leven hebben of geen zin hebben om te koken, maar wel gezond en variërend wil eten!

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.