Dit zijn de beste terrasverwarmers voor deze zomer!

Bijgewerkt op:

beste terrasverwarmer afbeelding

Wil je in de zomer heerlijk de hele dag lekker warm buiten kunnen zitten, ook in de avonduren? Dan is een goede terrasverwarmer onmisbaar. Met de beste terrasverwarmers kun jij tot in de late uurtjes in de tuin en op je veranda blijven zitten, zonder het koud te krijgen. Wij hebben de beste terrasverwarmers voor je opgezocht.

De terrasverwarmers uit de test:

1

Exellent electrics

Beste koop

2

Eurom Golden Shadow 2000

Beste rendement

3

MaxxGarden Terrasverwarmer

Beste design

Op zoek naar een goede deal?

Wat is een terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer, ook wel heater genoemd, is precies wat het woord al doet vermoeden, namelijk een verwarmer voor je terras. Door middel van een goede terrasverwarmer voorkom je dat je ‘s avonds niet meer buiten kunt zitten, omdat het teveel afkoelt. Ideaal voor mensen die het liefst zo lang mogelijk in hun tuin zitten.

Verschillende soorten terrasverwarmers

Terrasverwarmers zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Voorheen waren er alleen terrasverwarmers die op gas werken, maar tegenwoordig zijn er ook enorm krachtige elektrische terrasverwarmers.

Elektrische terrasverwarming

Een elektrische terrasverwarmer geeft vaak warmte af door middel van een infraroodlamp. Daarom wordt een elektrische terrasverwarmer ook wel infrarood terrasverwarmer genoemd. Deze terrasheaters bevatten een een verwarmingselement dat elektrische stroom omzet in warmte. Deze warmte is te vergelijken met de warmte van de zon. Terrasverwarmers die op elektriciteit werken zijn enorm efficiënt en energiezuinig. Bovendien vergen ze geen onderhoud en zijn ze in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Zo zijn er staande terrasverwarmers, maar ook hangende varianten. Tot slot is het rode licht van een terrasverwarmer erg sfeervol.

Terrasverwarming op gas

Terrasverwarmers op gas zijn de “ouderwetsere” heaters. Deze terrasverwarmers creëeren warmte met behulp van gas. Ten opzichte van goede terrasverwarmers kennen deze heaters een aantal nadelen:

Terrasverwarmer gasElektrische terrasverwarmer
Onderhoud nodigGeen onderhoud nodig
Maakt geluidGeluidloos
Kan uitwaaienKan niet uitwaaien
Steeds gasfles vervangenEenvoudig te installeren
ZwaarMakkelijk te verplaatsen
Kan stinkenGeurloos
Alleen staande heatersVerschillende varianten

De voordelen van een goede terrasverwarmer

Als je opzoek bent naar de beste terrasverwarmer wordt een elektrische terrasverwarmer aangeraden. Dit komt voornamelijk door het enorme gebruiksgemak. Voordelen van een elektrische terrasverwarmer zijn:

  • Geen onderhoud nodig
  • Geluidloos
  • Kan niet uitwaaien
  • Eenvoudig te installeren
  • Makkelijk te verplaatsen
  • Hoog rendement
  • Energiezuinig
  • Voorzien je van erg veel warmte

Als je eenmaal een goede terrasverwarmer hebt gekocht, zul je al snel merken dat je er meer gebruik van maakt dan vooraf gedacht. Als het teveel afkoelt buiten betekent het normaal gesproken dat jij en je vrienden moeten verkassen naar binnen. Dat terwijl het juist zo gezellig was onder je overkapping. Met een van de beste terrasverwarmers in je tuin kun je dit moment tot in de late uurtjes uitstellen. Zo kan de gezelligheid gewoon doorgaan en blijf je met een aangename temperatuur onder je overkapping chillen. Ook al is de warmte van de zon inmiddels weg.

Beste terrasverwarmers voor deze zomer

Om de beste terrasheater te vinden hebben we gekeken naar het vermogen, de energiezuinigheid, de ervaringen en de prijs. Dit resulteerde in de volgende top 3 beste terrasverwarmers:

[wptb id=523]

1. Exellent electrics terrasverwarmer (tevens beste koop!)

De beste terrasverwarmer van dit moment is de Excellent Electrics YT2000050. Met 2000 Watt is deze terrasverwarmer enorm krachtig. Zeker als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding is deze heater enorm aantrekkelijk. Een Excellent Electrics terrasverwarmer heb je namelijk voor €51,99 al in huis. Voor deze prijs krijg je enorm veel opties. Zo beschikt de terrasverwarmer over 3 standen, is de hoogte eenvoudig te verstellen en is het uitgerust met een quartz verwarmingselement, waardoor het direct zorgt voor sfeervolle verlichting. Door het lichte gewicht verplaats je de Exellent electrics heater eenvoudig naar de gewenste hoek. Daarom bestempelen wij de Exellent electrics terrasverwarmer als beste koop!

2. Eurom Golden Shadow hangende terrasverwarmer

De nummer 2 in de lijst van beste terrasverwarmers is de Eurom Golden Shadow. Deze terrasverwarmer is in verschillende versies te verkrijgen op basis van het vermogen (1500 tot 2500 Watt). Je kiest daarom eenvoudig het vermogen dat bij jouw behoefte past. Het unieke van de Eurom Golden Shadow is dat het geen rood licht afgeeft. Het grote voordeel van de Eurom Golden Shadow terrasheater is dit het een hangmodel is. Dit is enorm praktisch, omdat de heater daardoor niet in de weg staat. Ook komt de Eurom Golden Shadow met een handige afstandsbediening om de warmte aan te passen. 

3. MaxxGarden Terrasverwarmer

De terrasverwarmer die ook zeker thuishoort in de top 3 beste terrasverwarmers, is de MaxxGarden met retro design. Deze hangende terrasverwarmer heeft niet alleen een goede warmte intensiteit, hij ziet er ook nog eens vet uit. Ook de MaxxGarden heater is met verschillende vermogens te verkrijgen.

Waar op letten bij het kopen van een terrasverwarmer

Als je van plan bent een goede terrasverwarmer te kopen, moet je rekening houden met een aantal aspecten. Kijk altijd naar het maximaal vermogen, de kwaliteit en de prijs. Lees daarbij ook goed de ervaringen van anderen. Vergeet ook niet goed op te letten of de heater energiezuinig is. Het is namelijk niet leuk als je aan het einde van de maand een enorme energierekening krijgt door het gebruik van terrasverwarming. Wij hopen dat we je op weg hebben geholpen de beste terrasverwarmer voor deze zomer te vinden! Liever verwarmen met echt vuur? Bekijk dan eens de beste pelletkachels van dit moment.

Veelgestelde vragen over terrasverwarmers

Hoe werkt een elektrische terrasverwarmer?

Een elektrische terrasverwarmer werkt op stroom. Hier komt dus geen gas aan te pas. Enorm handig en milieuvriendelijk! Je hebt enkel een stopcontact nodig om de stekker in kwijt te kunnen.

Hoe verwarm ik mijn terras?

Er zijn verschillende manieren om je terras te verwarmen. De eenvoudigste en meest effectieve manier is door een of meerdere elektrische terrasverwarmers te gebruiken.

De beste tijd voor een terrasverwarmer

Een terrasverwarmer wil je altijd wel beschikbaar hebben, maar vooral in het voorjaar en het najaar is dit een enorme luxe. Je kunt wel stellen dat dit de beste tijd is om een goede terrasverwarmer te hebben of anders wel te kopen. We hopen dan ook dat we je met dit artikel op weg hebben geholpen de beste terrasverwarmer voor jouw tuin te vinden! Dankzij een goede terrasverwarmer kun jij langer buitenzitten en met je vrienden of familie langer genieten van een heerlijke barbecue avond. Heb je nog geen barbecue? Bekijk dan ons artikel over de beste bbq‘s.