Beste BBQ 2021: De beste barbecues voor deze zomer op een rij!

Deze zomer niet op vakantie? Investeer dan in een goede barbecue. Echt waar, het is het meer dan waard. Lekker barbecueën met je maten onder het genot van een pilsje doet je gauw vergeten dat …

Afbeedling beste bbq artikel

Deze zomer niet op vakantie? Investeer dan in een goede barbecue. Echt waar, het is het meer dan waard. Lekker barbecueën met je maten onder het genot van een pilsje doet je gauw vergeten dat je niet op vakantie kunt. Maar welke barbecue past bij je? Dat ontdek je in dit artikel! Wij hebben de beste barbecues van 2021 voor je op een rij gezet.

In dit artikel lees je:

  1. Verschillende soorten barbecues
  2. Beste BBQ van 2021:
  3. Welke BBQ past bij jou?

Verschillende soorten barbecues

Er zijn erg veel verschillende soorten BBQ’s te verkrijgen. Iedere variant heeft daarbij zijn eigen voor- en nadelen. Aan de hand van een infographic hebben wij de verschillende soorten barbecues naast elkaar gezet:

Beste BBQ van 2021

De beste barbecues van 2021 zijn op basis van onderzoek, testen en klantreviews geselecteerd. Hieronder vind je van elke soort barbecue de beste keus.


Beste gasbarbecue

Als je van gemak houdt, is een gasbarbecue iets voor jou. Een gasbarbecue is namelijk erg gebruiksvriendelijk. Deze bbq werkt met een gasfles en is eenvoudig schoon te maken. Je buren zullen daarnaast ook blij zijn met een gasbarbecue, want het zorgt nauwelijks voor rookvorming. De smaak van een gasbarbecue komt heel erg dicht bij de smaak van een houtskoolbarbecue, terwijl je minder lang hoeft te wachten op je eten. De beste bbq’s op gas zijn:

Campingaz Party Grill 600

Campingaz gas bbq

Cijfer: 9

De Campingaz Party Grill 600 behoord bij de beste gasbarbecues omdat deze bbq enorm mobiel en eenvoudig te installeren is. Je kunt met de Campingaz Party Grill 600 bakken, grillen en koken. De barbecue is eenvoudig te vervoeren door de handige afschroefbare poten. Daarnaast is het deksel makkelijk vast te klikken aan het toestel. Deze gasbarbecue past makkelijk in je auto en je zet het binnen 60 seconden in elkaar.

Weber Spirit E-320 Original GBS Zwart

best gasbbq

Cijfer: 9,5

Wil je meer dan alleen grillen? Dat kan met de Weber Spirit E-320 Original GBS. Deze gasbarbecue is niet alleen heel erg gebruiksvriendelijk, hij is ook heel eenvoudig schoon te maken. De Weber Spirit E-320 beschikt over een GBS-rooster van porselein geëmaileerd gietijzer. Door dit materiaal geniet de bbq over een optimale warmteverdeling. De Weber Spirit E-320 is ook erg goed als buitenkeuken bbq te gebruiken. Deze gasbarbecue van Weber bevat bovendien een elektronisch crossover ontstekingssysteem.


Beste houtskoolbarbecue

Een houtskoolbarbecue geeft die ultieme authentieke rooksmaak waar elke barbecueliefhebber op zit te wachten. ‘Wachten’ is hier het juiste woord, want een houtskoolbarbecue heeft relatief veel tijd nodig om op te warmen. Echter is het dat meer dan waard, want als een houtskoolbarbecue eenmaal op temperatuur is, is het genieten geblazen. De beste barbecues op houtskool of briketten zijn:

Weber Original Kettle

beste houtskool bbq

Cijfer: 9,4

De Weber Original Kettle hoort zeker bij de beste houtskoolbarbecues van dit moment. Met deze bbq kun je voor wel 8 personen tegelijk grillen, braden en koken. De as van de kolen worden eenvoudig opgevangen in de opvangbak. Dit zorgt ervoor dat de Weber Original Kettle relatief makkelijk is schoon te maken. De temperatuur stel je snel en makkelijk in door te spelen met de luchttoevoer via de ventilatieroosters. De bbq beschikt daarnaast over een handige dekselthermometer, waarmee je de temperatuur in de gaten kunt houden.

Weber Smokey Joe Premium Zwart

weber smokey bbq

Cijfer: 9,1

De Weber Smokey Joe Premium is een enorm handige houtskoolbarbecue die overal gebruikt kan worden. Dankzij het kleine formaat neem je hem makkelijk overal mee naar toe. De Weber Smokey Joe Premium heeft een kookoppervlak van 37 cm. Daarnaast beschikt het over een ventilatierooster waarmee de luchttoevoer eenvoudig gecontroleerd kan worden. Ook handig: de bbq wordt geleverd inclusief brikettenmaatbeker en lekbakje!


Beste elektrische barbecue

Voor wie gebruiksgemak bovenaan staat, is er een elektrische barbecue geschikt. Je steekt de stekker in het stopcontact en het barbecueën kan beginnen! Een elektrische barbecue werkt met verwarmingselementen in plaats van open vuur (zoals bij houtskool- en gasbarbecues). Je hebt geen last van rookontwikkeling, dus elektrische barbecues zijn ook te gebruiken op een balkons of terrassen. Mensen denken wel eens dat je met een elektrische barbecue nooit de echte barbecuesmaak krijgt, maar bij modellen die voldoende heet kunnen worden is dit geen enkel probleem. De beste bbq’s op elektriciteit zijn:

Weber Q1400 Antraciet

Weber tafelbbq

Cijfer: 9,1

Eén van de beste elektrische barbecues is de Weber Q1400. Dankzij het compacte formaat is deze bbq erg goed te gebruiken op bijvoorbeeld een balkon. Het grote voordeel van deze Weber bbq is dat je ondanks het kleine formaat, toch een groot kookoppervlak hebt. Enkel de stekker in het stopcontact en je bent klaar om te barbecueën. De Weber Q1400 beschikt over een vetafvoer waardoor het vet niet bij de branders komt. Hierdoor is deze elektrische bbq ook erg veilig. De weber Q1400 is ook verkrijgbaar met onderstel:

Weber Q1400 met onderstel

weber q4100 barbecue

Cijfer: 9,1


Beste kamado BBQ

Ga je voor de ultieme bbq-ervaring? Dan is een kamado barbecue de beste keus! Een kamado is een bbq met een keramische kuip en deksel. De naam stamt af van de Kamado-kooktechniek uit Japan. De dikke behuizing zorgt ervoor dat warmte en vocht in de barbecue blijft en heb je een goede controle over de temperatuur. Een kamado bbq is zonder twijfel één van de beste barbecues die je kunt krijgen! Een kamado bbq is wel het meest geschikt voor de wat meer ervaren barbecuers.

Big Green Egg Medium

Beste Kamado bbq

Cijfer: 9,2

De Big Green Egg Medium heeft een kookoppervlak van 38 centimeter. Hiermee kun je voor ongeveer 6 personen grillen. De keramische behuizing is bestand tegen temperaturen tot wel 350 graden. Na gebruik is de barbecue en het rooster makkelijk schoon te maken.


Beste tafelbarbecue

Hou je ervan om tegelijk aan tafel te zitten en te grillen zonder dat iemand weg hoeft te lopen naar de barbecue? Dan is een tafelbarbecue iets voor jou. Een tafelbarbecue heeft een compact ontwerp en geen onderstel, waardoor je hem op tafel kunt neerzetten en makkelijk kunt verplaatsen. Een tafelbarbecue is verkrijgbaar in diverse varianten die werken op houtskool, gas of elektriciteit. De beste tafelbarbecue is:

Weber Q2200 Zwart

weber tafelbbq

Cijfer: 9,6

De Weber Q2200 is een compacte barbecue, die ondanks zijn formaat groot genoeg is om te barbecueën voor 10 personen tegelijkertijd. De barbecue neemt weinig ruimte in beslag, dus ideaal voor in de tuin of op balkon. De bbq werkt eenvoudig op elektriciteit en dankzij de dekselthermometer houd je de temperatuur makkelijk in de gaten.


Welke BBQ past het beste bij jou?

Er zijn veel verschillende soorten barbecues. Voordat je een barbecue aanschaft, is het belangrijk om na te denken welk type barbecue geschikt is voor jou. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Aantal personen: ga je met een grote of kleine groep barbecueën? Houd hier rekening mee in de aanschaf van het barbecueoppervlak.
  • Locatie: waar ga je barbecueën? In de tuin, op het balkon of op de camping? Moet de barbecue vervoerd worden, of krijgt het een vaste plek in de tuin?
  • Ruimte voor de barbecue: waar komt de barbecue te staan? Is er plek voor een grote of kleine barbecue? Krijgt de barbecue een vaste plek, of ga je het opbergen?
  • Gemakken: Bepaal voor jezelf over welke gemakken je barbecue moet beschikken, zoals een deksel, dekselthermometer en wielen.

We hopen dat je een keuze hebt kunnen maken, waarmee jij komende zomer enorm veel barbecueplezier beleeft! Tijdens een gezellige BBQ lang buiten blijven zitten? Misschien is dan een goede terrasverwarmer iets voor jou.