Beste bureaustoel 2023: top 5 ergonomisch geadviseerd

Bijgewerkt op:

Afbeelding beste bureaustoel

Door het coronavirus werken veel mensen nu al een langere tijd vanuit huis. Het ziet er naar uit dat dit ook nog wel een tijdje de gewoonte blijft en dat ook na het coronavirus we structureel vaker thuis zullen werken. Een goede thuiswerkplek is daarom enorm belangrijk. Een onjuiste zithouding kan namelijk voor vervelende lichamelijke klachten zorgen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste bureaustoel voor thuis! In dit artikel vind je de top 5 beste bureaustoelen voor een goede ergonomische zithouding.De top 5 beste bureaustoelen 2023

[wptb id=827]

Een toelichting van de top 5 volgt hieronder.

1

BenS 816D-Synchro-4 Lux topmodel bureaustoel met “zwevende” zitting

BenS 816D-Synchro-4 beste bureaustoel

De beste bureaustoel van dit moment is de 816D-Synchro-4 van BenS. Deze ergonomische bureaustoel is zeer compleet en beschikt over verfijnde instellingsopties. Nagenoeg alle onderdelen zijn optimaal af te stellen op jouw lichaam. Hierdoor verzeker jij jezelf van een goede ergonomische zithouding. De stoel bevat een speciale zwevende zitting wat ervoor zorgt dat je comfortabel de dag door komt. Ook als je tot wel 10 uur per dag zittend doorbrengt. Hen enige minpuntje aan deze bureaustoel is de relatief dure verkoopprijs van €443,-. Is de prijs voor jou niet zo belangrijk? Dan is de BenS 816D-Synchro-4 Lux één van de beste bureaustoelen die je vandaag de dag kunt kiezen.

Bekijk bureaustoel >>

2

BenS 803-Bsc-3 Ergonomische bureaustoel

BenS 803-Bsc-3 beste ergonomische bureaustoel

De tweede beste bureaustoel van dit moment is ook van BenS. De 803-Bsc-3 ze ergonomische bureaustoel beschikt over alle belangrijke eigenschappen en mogelijkheden om in de juiste houding achter je bureau te zitten. Bijna alles is precies af te stellen tot jouw lichaam en de wieltjes zijn geschikt voor zowel harde als zachte vloeren. Als we kijken naar de mogelijkheden van deze bureaustoel is de verkoopprijs relatief laag. Deze combinatie zorgt ervoor dat de BenS 803-Bsc-3 op 2 staat in de lijst van beste ergonomische bureaustoelen.

Bekijk bureaustoel >>

3

BenS 851H-Eco-2 bureaustoel met hoofdsteun

BenS 851H-Eco-2 bureaustoel met hoofdsteun

Op nummer 3 in de lijst met beste bureaustoelen staat de 851H-Eco-2 bureaustoel met hoofdsteun. Deze bureaustoel biedt ondersteunen op de belangrijke plekken en is op veel punten af te stellen. De hoofdsteun geeft je de mogelijkheid ook je hoofd en nek in een rustige houding te zetten. Met behulp van deze bureaustoel kom je prima de dag door, ook als je tot wel 8 uur zittend doorbrengt.

Bekijk bureaustoel >>

4

MIRA Home – Bureaustoel voor volwassenen

MIRA Home bureaustoel

Ook nog andere merken zijn in deze top 5 terug te vinden. Op de vierde plek staat namelijk de bureaustoel voor volwassenen van MIRA Home. Deze stijlvolle bureaustoel biedt een optimaal zitcomfort voor een over het algemeen lage prijs.

Bekijk bureaustoel >>

5

Clp Washington Bureaustoel

Clp Washington bureaustoel

De laatste in de lijst met beste bureaustoelen is de Clp Washington bureaustoel. Dit is de bureaustoel die je voor een betaalbare prijs de mogelijkheid geeft om met een goede zithouding je werk te doen. De bureaustoel kost maar €73,50 en biedt een prima zitcomfort. De rug wordt goed ondersteund en de zithoogte is in hoogte verstelbaar. wil je niet teveel geld kwijt zijn aan een bureaustoel maar wel goed zitten? Dan is deze bureaustoel van Clp Washington de beste keus.

Bekijk bureaustoel >>

Wat is de beste zithouding?

Je kunt wel de beste bureaustoel in huis hebben, maar als je niet op de hoogte bent van de beste zithouding heb je er weinig aan. Ten eerste moeten je voeten volledig op de grond staan en je knieën iets lager dan je heupen. De beste bureaustoelen bevatten altijd een lage rugsteun. Stel deze rugsteun zo in, dat deze zich net boven de riem van je broek bevindt. Probeer tijdens het zitten je schouderbladen tegen de rugleuning te drukken en leun lichtjes achterover. Zorg er vervolgens voor dat je beeldscherm op een goede hoogte staat. Richtlijn hierbij is dat de bovenkant van je scherm op ooghoogte staat. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het werken altijd recht voor je kijkt en je nek in een rechte houding is. Weten welke monitor goed bij je past? Kijk dan op Monitorwijzer.nl. Hier vind je alles wat je moet weten over computer beeldschermen, zoals de beste monitoren van het moment.

Bron: https://www.gezondleven.be/themas/beweging-sedentair-gedrag/beweegoefeningen/goede-zithouding

Waar op letten bij het kopen van een bureaustoel

Als je op zoek gaat naar een goede bureaustoel moet je op een aantal punten letten. Hoe meer onderdelen van de bureaustoel versteld kunnen worden, hoe beter. Deze bureaustoelen bieden je namelijk de mogelijkheid om de stoel perfect naar jouw lichaam af te stellen. Ook de kwaliteit is natuurlijk niet onbelangrijk. Een goede bureaustoel gaat toch zeker wel 6 tot 8 jaar mee. Houdt bij het kopen ook rekening met de wieltjes van de stoel. Het is namelijk wel belangrijk dat de bureaustoel geschikt is voor de ondergrond waarop jij hem wilt gebruiken.

Veelgestelde vragen over bureaustoelen

Wat is een goede bureaustoel?

Een goede bureaustoel is ergonomisch. Dat houdt in dat de bureaustoel bestaat uit meerdere verstelbare onderdelen, zodat je de stoel kunt aanpassen naar jouw lichaam.

Hoe lang gaat een bureaustoel mee?

Van een bureaustoel mag je verwachten dat deze zes tot acht jaar meegaat.

Beste bureautstoel kopen? Vraag advies of doe goed onderzoek

Zoals al verteld, is het belangrijk dat je de juiste zithouding hebt op je bureaustoel. Weet je niet of een bureaustoel het best bij je past? Vraag dan advies aan een expert of doe goed onderzoek naar de afmetingen van de verschillende onderdelen van de bureaustoel.