Beste elektrische kachel 2023: Top 3 best getest

Bijgewerkt op:

beste elektrische kachel

Elektrische kachels zijn tegenwoordig erg populair. Door de stijgende gasprijzen wordt het inzetten van een elektrische verwarming steeds gebruikelijker. Wil je een goede elektrische kachel kopen, waarmee je je gasverbruik kunt verminderen? Lees dan verder! We hebben de beste elektrische kachels op een rij gezet en geven tips om een miskoop te voorkomen!

Wat is een elektrische kachel?

Een elektrische kachel is een verwarming die werkt op elektriciteit. In tegenstelling tot gas- of houtkachels, hebben elektrische kachels geen afvoer voor rookgassen nodig. Dat betekent dat dit type verwarming geschikt is voor vrijwel iedere ruimte in huis.

Wat zijn de voordelen van een elektrische kachel?

Een elektrische kachel heeft enkele grote voordelen ten opzichte van een traditionele verwarming. Zo zijn ze relatief goedkoop in aanschaf en makkelijk te installeren. Ook is er geen onderhoud nodig en zijn ze veilig in gebruik. Bovendien zijn elektrische kachels milieuvriendelijk, omdat ze geen schadelijke stoffen zoals koolmonoxide uitstoten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische verwarming?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je de beste elektrische kachel wilt kopen. Allereerst is het belangrijk te kijken naar het energieverbruik van de kachel. Ervan uitgaande dat je op zoek bent naar een elektrische verwarming om zo te kunnen besparen op je gaskosten, is het namelijk wel van belang dat de kachel zo zuinig mogelijk is. Ten tweede is ook het vermogen van de verwarming niet onbelangrijk. Wil je grote ruimtes kunnen verwarmen? Dan moet de elektrische kachel wel over voldoende vermogen beschikken. Om zo efficiënt mogelijk om te gaan met je energieverbruik, raden we aan op zoek te gaan naar een elektrische verwarming met timer of smart home mogelijkheden. Zo kun je namelijk automatisch instellen dat de verwarming enkel aangaat op de momenten dat het echt nodig is.

Top 3 beste elektrische kachels

Om jou tijd en energie te besparen hebben we de beste elektrische kachels voor je opgezocht en op een rij gezet. Hierbij hebben we gelet op het verbruik, het vermogen en de aankoopprijs van de verschillende kachels. Daarnaast zijn ook de recensies van consumenten in beschouwing genomen. Uit de test is uiteindelijk een top 3 beste elektrische verwarmingen voortgekomen.

Onderstaande top 3 beste elektrische kachels bevat affiliate-links. Dit houdt in dat we commissie ontvangen als je iets koopt via deze links. Dit kost jou natuurlijk niets extra! In veel gevallen ben je zelfs iets voordeliger uit. Ondanks deze links kun je erop rekenen dat deze top 3 objectief is samengesteld. Koop je iets via één van deze links? Ontzettend bedankt! Hierdoor kunnen wij méér mooie content produceren!

1 | Eurom Alutherm 2500 Wifi


beste elektrische kachel

Kwaliteit
Prijs
Vermogen
Verbruik

Beoordeling

De beste elektrische kachel van 2023 is de Eurom Alutherm 2500 Wifi. Deze elektrische verwarming is vrijwel geluidloos en kan zowel op de grond worden gezet als aan de muur worden gehangen.

4.9

2 | Eurom Sani 400 Wifi


beste elektrische verwarming

Kwaliteit
Prijs
Vermogen
Verbruik

Beoordeling

De beste elektrische verwarming voor aan de muur is ook van het merk Eurom, namelijk de Sani 400 Wifi. Deze verwarming bedien je dankzij de Smart app eenvoudig via je smartphone en regel je de intensiteit van de warmte geheel naar wens.

4.8

3 | Eurom Alutherm Verre 1000 Wifi


elektrische kachel

Kwaliteit
Prijs
Vermogen
Verbruik

Beoordeling

Een andere elektische kachel die erg goed uit de test komt, is de Alutherm Verre 1000 Wifi van Eurom. Deze kachel is erg makkelijk te verplaatsen en te bedienen met een afstandsbediening of je smartphone. Naast de relatief goedkope aanschafprijs beschikt deze kachel ook over een eco modus waarmee extra weinig energie wordt verbruikt.

4.8

Veelgestelde vragen over elektrische kachels

Wat kost een elektrische kachel bij gebruik?

Voor elektriciteit betaal je ongeveer € 0,20 per kWh (1000 watt). Elektrische kachels die 2000 watt per uur verbruiken, kosten dus omgerekend ongeveer 40 cent per uur.

Besparen op je gasverbruik met elektrische kachels

Als je op zoek bent naar een manier om te besparen op je gasverbruik en -kosten, dan zijn elektrische kachels een uitstekende keus. Door gebruik te maken van elektrische verwarming in plaats van gas, kun je maandelijks tientallen tot honderden euro’s besparen. Daarnaast zijn elektrische kachels ook milieuvriendelijker, veiliger en makkelijker in gebruik. Klaar om de beste elektrische kachel te kopen?

Liever ook geen elektriciteit verbruiken met het verwarmen van je huis? Dan is een pelletkachel misschien iets voor jou.