5 tips voor het behalen van jouw fitness doelen

Bijgewerkt op:

Het is een goed voornemen van iedereen aan het begin van het jaar, maar bijna evenveel mensen haken af na enkele weken: een actieve levensstijl. Misschien heb je jezelf nu ook een stevig fitness doel gesteld en vraag je je af hoe je dit het beste kan bereiken. We geven je alvast enkele tips.

Ken je langetermijndoelstelling

Denk na over de toekomst en wat je wilt bereiken. Misschien wil je de komende 12 maanden 50 kilo afvallen. Of misschien wil je meer spiermassa kweken. Schrijf het op. Houd jezelf verantwoordelijk voor het bereiken van dat doel. Het op papier zetten is als het maken van een verbond waar je je aan moet houden. Hang dat papier op een koelkast of spiegel – een plaats waar je op dagelijkse basis naar kijkt. Dit is een constante herinnering aan het pact dat je met jezelf hebt gesloten om je doel te bereiken.

Stel kortetermijndoelen

Hoewel het schrijven van langetermijndoelen een goed begin is, vereist het bereiken ervan een aantal stappen om je te helpen daar te komen. Immers, 50 kilo afvallen gebeurt niet zomaar omdat je het opschrijft. Gebruik dat voorbeeld om maandelijkse doelen of zelfs wekelijkse doelen te maken. Zo kun je op een gezonde manier redelijkerwijs 1-2 kilo per week afvallen. Schrijf het dan op. Je kunt dan een maandelijks gewichtsverliesdoel van 4-8 kilo als doel zetten.

Word lid van een sportschool

Lid worden van een sportschool vergroot de kans op succes. Het heeft veel voordelen, van toegang tot een grotere verscheidenheid aan apparatuur tot het opfleuren van je zelfvertrouwen en motivatie. Je kunt socializen, vrienden maken en ook deel uitmaken van fitnessgemeenschappen. Hier wordt de kans dat je je aan je fitnessdoelen houdt en deze bereikt gemakkelijker omdat je samen met een groep mensen traint in plaats van dat je geïsoleerd traint.

Let op je voeding

Is je doel om af te vallen? Dan zal je moeten letten op je eten. Hetzelfde geldt als je doel is om meer spiermassa te kweken. Voor de aanmaak van spieren is eiwit nodig. Je kunt dus overwegen om het drinken van een eiwitshake tot een dagelijkse routine te maken. Ontdek de beste eiwitshake supplementen hier.

Daarnaast kunnen supplementen je ook verder helpen. Niet alle supplementen zijn slecht. Zeker de vitamines en mineralen niet. Deze zullen je alle noodzakelijke voedingsstoffen geven in tijden van stress, vooral wanneer je een low-cal dieet volgt. Raadpleeg je arts voordat u supplementen inneemt. Onthoud altijd dat multivitaminen en andere alleen bedoeld zijn om je dagelijkse voeding een boost te geven.

Beleef plezier

Er is geen wet die zegt dat sporten saai moet zijn. De meeste trainers en gewone mensen die blijven fitnessen en hun doel bereiken weten dat het leuk moet blijven. Train door te doen wat je leuk vindt. Als je van dans houdt, is Zumba een geweldige manier om je hart te trainen. Als je op zoek bent naar een uitdagende workout met intervaltraining en weerstandstrainingen, dan is een outdoor bootcamp iets voor jou.

Laat de manier van denken met vallen en opstaan ​​je pogingen om je lichaam vorm te geven en levensstijlveranderingen aan te brengen die een leven lang meegaan, niet doen ontsporen.

Deze tips zijn beproefd en waar en worden je aangeboden, zodat je niet alle veelvoorkomende fitnessvalkuilen hoeft te ervaren die je voortgang kunnen vertragen.

Supplementen die kunnen helpen je fitness doelen te bereiken

Als fitness coach ben ik dagelijks bezig met voeding en sport. Zo begeleid en ondersteun ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en geef ik advies over fitness oefeningen, een gezonde levensstijl en sportsupplementen.