Baardgroei stimuleren: zo krijg je een vollere baard

Bijgewerkt op:

Baardgroei stimuleren

Droom je van een mooie volle baard, maar wil het met de baardgroei niet zo lukken? Dan heb je misschien de pech dat je niet de juiste genen hebt. Maar ook kan het aan je lifestyle of baardverzorging liggen. Wat de reden ook is, je hoeft niet bij de pakken neer te zitten, want er zijn allerlei manieren om je baardgroei te stimuleren. Lees daarom de volgende tips voor een vollere baard.

Help je baard met een gezonde lifestyle

Gezond leven is een goed hulpmiddel voor een aantrekkelijke look. Ook je baard voelt zich beter als je voldoende slaapt en genoeg beweegt. Daarnaast houden baardharen niet van stress, dus zorg dat je regelmatig ontspant. Verder heeft je baard vocht en voedingsstoffen nodig. Zo zijn biotine, vitamine E en vitamine C belangrijk om je baardgroei te stimuleren. Zorg daarom dat er groenten, fruit, noten en eiwitrijke voedingsmiddelen in je eetpatroon zitten, want daarmee krijg je de juiste vitamines binnen. Verder helpen goede vetten je aan een vollere baard, omdat ze een rol spelen bij de aanmaak van testosteron. Eet dus bijvoorbeeld regelmatig vette vis, avocado’s of gebruik notenolie voor over je salade. 

Baardgroei stimuleren: besteed aandacht aan je gezichtsverzorging

Voor een volle baard moet je optimale omstandigheden creëren voor de baardhaartjes. Reinig daarom dagelijks je gezicht en gebruik een gezichtscrème. Een huid die schoon en gehydrateerd is, laat de haartjes makkelijker groeien. Is je huid ook nog goed doorvoed? Dan voelen baardhaartjes zich op hun best. Nog een tip: scrub je huid regelmatig om alle dode huidcellen te verwijderen. Huidresten kunnen namelijk je poriën verstoppen waardoor je roos, schilfers en ontstekingen kunt krijgen. 

Verwen je baard met de juist baardverzorging

Behalve je gezichtshuid heeft ook je baard extra aandacht nodig als je een mooi vol exemplaar wilt. Was je baard daarom met een speciale baardshampoo en spoel hem na met een baardconditioner. Deze producten zijn zachter voor je baard en tasten de natuurlijke oliën in je baard niet aan. Met een speciale shampoo en conditioner voor je baard kun je daardoor baardroos en gespleten punten in je baard voorkomen.   

Stimuleer je baardgroei met baardolie

Nog een manier om je baardgroei te stimuleren, is om baardolie te gebruiken. Masseer dagelijks de olie in je baard. Hierdoor help je niet alleen de baardgroei, maar ziet je baard er ook nog eens mooier uit.

Gebruik de juiste tools

Hebben bepaalde delen van je baard meer tijd nodig dan andere? Dan is het slim om je baard, vooral in het begin, zo nu en dan te trimmen. Op deze manier zorg je dat al je baardharen dicht bij elkaar in de buurt zitten qua lengte. Gebruik hiervoor een goede baardtrimmer die ook jouw toekomstige haardichtheid aankan.