Tropische temperaturen: zo houd jij je huis koel!

Tropische temperaturen: zo houd jij je huis koel!

Volgens weeronline gaan we weer een warme zomer tegemoet. Vooral juni en augustus moeten enorm heet worden en kunnen we zelfs tropische temperaturen verwachten. Het wordt daarom geadviseerd je hierop goed voor te bereiden. Gelukkig zijn er een aantal methoden om de warmte buiten te houden en je huis van verkoeling te voorzien!

1 – Zonwerende gordijnen

Overdag is het erg belangrijk dat je de warmte zo min mogelijk de kans geeft om je huis binnen te dringen. Dit doe je het best door zonwerende gordijnen te gebruiken en deze gedurende een warme zomerdag dicht te doen. ’s Avonds, als het wat afkoelt, kun je ze natuurlijk wel weer open doen om eventuele frisse lucht naar binnen te laten.

2 – Ramen en deuren

Houd naast de gordijnen ook de ramen en deuren dicht. Op deze manier voorkom je dat warme lucht je huis binnenkomt.

3 – Apparaten uit

Naast de warmte van buiten, kunnen ook apparaten in huis zorgen voor extra warmte. Elektrische apparaten geven namelijk warmte af als zij aanstaan. Gebruik daarom zo min mogelijk elektrische apparaten.

4 – Verkoelende apparaten

Natuurlijk zijn er ook een aantal apparaten die je juist aan kan zetten om extra koeling te creëren. De beste optie om je huis te verkoelen is door een mobiele airco te gebruiken. Wil je liever een goedkoper alternatief? Dan kan ook een aircooler de temperatuur in je kamer een aantal graden doen dalen.

5 – Isolatie

Een wat ingrijpendere methode om je huis van verkoeling te voorzien, is het installeren van een goede isolatie. Warmte kan namelijk ook door de muren komen en een goed geïsoleerd huis zorgt er voor dat dit minder goed mogelijk is. Met een goede isolatie blijft de warmte in de zomer buiten en behoud jij een koele en aangename temperatuur binnenshuis.

Wij hopen dat we je met bovenstaande tips op weg hebben geholpen ergernissen door hitte deze zomer te voorkomen.