Een massagetafel kopen: 6 Belangrijke overwegingen

Een massagetafel kopen: 6 Belangrijke overwegingen

Als je een massagetafel gaat kopen, zijn er een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten. De prijs van een massagetafel varieert van 250 tot 4.000 dollar. Zelfs massagetherapeuten worden, tijdens de massageschool, nauwelijks op de hoogte gebracht van hoe ze de juiste moeten kiezen.

Er zijn veel verschillende soorten praktijken, verschillende persoonlijke behoeften en verschillende soorten patiënten. Hoewel er verschillende massagetafels zijn, hoeft het kiezen van de beste stijl voor jou niet ontmoedigend te zijn – overweeg het volgende voordat je verder gaat met een massagetafel kopen:

  1. Draagbaar of vast – Ga je buiten de deur werken of werk je uitsluitend op kantoor? Een draagbare tafel kan worden opgevouwen en gedragen, terwijl een vaste tafel zwaar, stabiel en voor alle praktische doeleinden onverplaatsbaar is. Veel massagetherapeuten kiezen ervoor om een draagbare tafel te hebben, ook al hebben ze een kantoor, omdat ze af en toe ook buitenshuis bellen of meerdere kantoren gebruiken. Dit betekent een constante opbouw en afbraak, wat onmogelijk is met een vaste tafel.
  • Prijs – De kosten van een massagetafel zullen waarschijnlijk zwaar wegen in het maken van jouw keuze. Ben je net begonnen als student? School is duur genoeg zonder de extra last van een dure massagetafel. Misschien is dit een tweede tafel, gekocht nadat je een tijdje in de praktijk bent geweest. Een optie die je hebt is om een goedkopere tafel aan te schaffen terwijl je op school zit, en deze na je afstuderen door te verkopen aan een inkomende student. Dan weet je meer over welke functies voor jou werken en ben je wellicht beter in staat om een betere keuze te maken. Je kunt in de verleiding komen door de verleiding van een goedkope massamarkttafel, maar lage kosten kunnen ook slechte kwaliteit en het ontbreken van een garantie van de fabrikant betekenen.
  • Tafelhoogte en -breedte – De grootte van jouw tafel lijkt misschien niet zo veel uit te maken, maar de verkeerde maat kan een ravage aanrichten bij de lichaamsmonteurs. Een tafel die te smal of te breed, te hoog of te kort is, kan je in een mum van tijd pijn doen. De tafels zijn verkrijgbaar in breedtes van 28 tot 35 inch, en variëren in hoogtes van 20 tot 36 inch. De breedte is niet verstelbaar, maar de tafels hebben over het algemeen een aanpassing van ongeveer tien centimeter, wat niet alleen een massagetherapeut helpt, maar ook rekening houdt met verschillen die je kunt tegenkomen in de grootte van de klant. Als je 5’4″ hoog of minder bent, zou je geen tafel breder dan 29 inch willen hebben, en als je 5’10” of hoger bent, dan is een tafel van 27 tot 33 inch een goede breedte. Als algemene regel geldt dat je gemiddelde tafelhoogte ergens rond je heupgewricht moet dalen, met enige aandacht voor de grootte van je gemiddelde klant.
  • Dikte van de vulling – Dit valt onder de noemer van comfort voor de klant. Het kan ook de kwaliteit van jouw tafel op lange termijn bepalen. Je wilt dat jouw klanten het gevoel hebben dat ze op een comfortabele matras liggen en niet op een plank van multiplex. En, dikke schuimvulling houdt langer stand en vertoont minder slijtage dan iets dat licht en dun is. Veel bedrijven bieden ook verschillende soorten vulling aan, van extra stevig tot pluche. Sommige bedrijven bieden ook hardheidszones aan, waardoor er minder hard schuim in het borstgebied van de tafel ontstaat. De stevigheid die je kiest hangt ook af van het type massage dat je gaat doen. Sportmassage kan iets stevigers vereisen, terwijl prenatale massage misschien minder hard nodig is.
  • Gewicht – Als je voor een vaste tafel kiest, is het gewicht niet zo belangrijk als bij de keuze van een draagbare tafel. In een vaste tabel wil je stabiliteit, niet draagbaarheid. Een draagbare tafel kan een gewicht hebben van 22 tot 30 pond of meer, afhankelijk van de grootte en het materiaal waarmee hij is gemaakt. Een goede vaste tafel kan 150 tot 300 pond wegen. In beide gevallen zijn die van hout over het algemeen zwaarder, die van aluminium zullen een paar pond lichter zijn. Als je een draagbare tafel krijgt, houd er dan rekening mee hoe je deze gaat gebruiken. Is het vooral voor out-calls waar je de tafel op en neer moet dragen, of met het openbaar vervoer? Misschien wil je wel investeren in een tafelwagen, wat minder slijtage op jouw rug kan betekenen, maar ook meer een gedoe kan zijn om het in en uit een auto of andere vorm van vervoer te krijgen.
  • Duurzaamheid – Als je veel geld op jouw tafel uitgeeft, wil je er zeker van zijn dat het een lange tijd meegaat. Een frame van hardhout zoals esdoorn of berk gaat langer mee dan een zachtere houtsoort zoals Pine. Sommige bedrijven gebruiken nu milieuvriendelijke bamboe voor de tafelframes. Sommige stoffen zijn duurzamer dan andere. Je wilt iets dat gemakkelijk schoon te maken is en dat bestand is tegen veel gebruik. In de begindagen van de massagetherapie was de tafelstof ofwel een doek of leer, maar nu zijn er veel kunststoffen die zacht en gemakkelijk te reinigen zijn en met behulp van milieuvriendelijke technieken zijn gemaakt.

Het kiezen van de juiste tafel voor jou is een belangrijke beslissing, en deze zes overwegingen zullen je helpen die keuze te maken. Als je nog steeds op school zit, let dan goed op de tafels die voor de leerlingen worden gebruikt. Scholen willen duurzame, stevige tafels die tegen een stootje kunnen en kosteneffectief zijn. Ze hebben over het algemeen ook een breed scala aan hoogtes en breedtes om de vele maten en vormen van de studenten te kunnen verwerken. Ze maken zich ook zorgen over de veiligheid en kiezen voor tafels die niet in elkaar klappen door zwakke scharnieren of een slechte constructie. Twijfel je toch nog? Zorg dan dat je je online goed inleest met de juiste websites en neem de tijd en kies verstandig.

Geef een reactie

Sluit Menu