Dit moet je weten over Ethereum

Bijgewerkt op:

Op Bitcoin na misschien wel de meest bekende naam in de wereld van crypto, is Ethereum. Het globale en gedecentraliseerde platform voor tokens en andere applicaties is ontzettend populair en haar eigen cryptocurrency Ether (ETH) heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling in waarde doorgemaakt. Maar wat maakt Ethereum uniek? En wat kunnen we de komende tijd van het blockchainsysteem verwachten? We zochten het voor je uit!

Waarom is Ethereum zo populair?

De technologie achter blockchain is niet voor iedereen weggelegd. Zo is het bijvoorbeeld behoorlijk ingewikkeld om applicaties en andere toepassingen te ontwikkelen op de blockchain. Ethereum neemt de grootste hordes weg en maakt het relatief eenvoudig voor ontwikkelaars om toepassingen te creĆ«ren waarmee betalingen, contracten, berichten en andere vormen van transacties geregeld kunnen worden. Deze toepassingen, of applicaties, worden op het Ethereum platform “dApps” genoemd. Oftewel, Decentralized Apps. Ethereum is vooral populair omdat het de mogelijkheid geeft om smart contracts te maken. Dit zijn scripts waarbij een overeenkomst automatisch van kracht wordt op het moment dat er aan bepaalde condities en voorwaarden wordt voldaan.

Wat wordt er verwacht van Ethereum?

Er wordt veel gesproken over de vraag of Ethereum kan voldoen aan de hoge verwachtingen die er aan worden gesteld. De ontwikkelaars achter Ethereum zijn voortdurend bezig om het systeem te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken, terwijl ze ook proberen om het gedecentraliseerd te houden. Een van de grote problemen waar Ethereum mee te maken heeft is ‘schaalbaarheid’. Deze term verwijst naar hoe goed een systeem een toenemend aantal gebruikers en transacties kan verwerken. Het Ethereum netwerk worstelt hier momenteel mee, waardoor transactiesnelheden vertragen en kosten stijgen. De ontwikkelaars werken echter aan een oplossing genaamd “Sharding”. Dit zou het mogelijk maken om meer transacties parallel te verwerken, wat het netwerk veel sneller en schaalbaarder zou maken. Wat betreft de koers van Ethereum, is het moeilijk om voorspellingen te doen. De waarde van Ethereum en andere cryptocurrencies heeft de afgelopen jaren veel geschommeld en zal dat waarschijnlijk ook in de toekomst blijven doen. Desalniettemin geven de populariteit van Ethereum en het toenemende gebruik van dApps aan dat de kans groot is dat de waarde van ETH op de lange termijn zal blijven stijgen.